
רבה של צפת הרב שמואל אליהו מתייחס הבוקר (חמישי) לראשונה לפרסום בערוץ 7 לפיו שקל בכובד ראש את האפשרות לעזוב את העיר ולעבור לתל אביב.
"שקלתי לעבור לתל אביב. רציתי להיות עם האנשים שם. בינתיים אני נשאר בצפת", אמר הרב אליהו בראיון לגלי צה"ל.
עם זאת הוא ציין שהמצב הרוחני בתל אביב והבעיות בפניהן עומדים ארגונים כמו 'ראש יהודי' מדירות שינה מעיניו וכי אמש שוחח "עם האנשים שגורשו מהתפילה בערב יום כיפור".
הרב אליהו הגיב באופן תקיף לאירועי יום הכיפורים וכתב במוצאי הצום: "מי שראה את כל ה'דמוקרטים' כופים באלימות את הערכים שלהם על ציבור דתי ומסורתי, מבין שמדובר באנשים אלימים שמשתמשים בשם הדמוקרטיה כדי לכפות בכח את הערכים שלהם על הרוב. לא מדובר פה בהתגוננות שלהם מפני הכפיה שלנו. הם כופים עלינו להתפלל לפי הערכים הפרוגרסיביים שלהם. אף אחד לא כפה עליהם להתפלל במעורב או בנפרד. אף אחד לא כפה עליהם לצום או לאכול כשר. אבל מה אנחנו רוצים מהם? יש להם גיבוי של בית המשפט. כשבפעם הבאה יגידו לכם שבית המשפט מגן על המיעוט מפני עריצות הרוב, תשאלו על מי הוא הגן בפסיקה ההזויה הזו".
"לאור הפסיקה הזו, הפריעו לאנשים בחיפה להתפלל בבתי הכנסת שנבנו באוהלים. לטענתם בתי הכנסת הללו הם שטחי ציבור ואסור להתפלל בנפרד. אל תגידו שלא אמרנו לכם, מחר יאסרו עלינו הליברלים עם השופטים המתקדמים שלהם להתפלל גם בבתי הכנסת הרגילים", הוסיף הרב.
"כל הפוליטיקאים שנותנים גיבוי לאנשים האלימים הללו היום, יסבירו לכם מחר כי איסור ברית מילה הוא חוקי ולגיטימי. אני מחפש את איש מרכז שמאל שיעז להרים את קולו כנגד הכפייה החילונית הזאת. כנגד המפגינים האלימים. מישהו שיבין כי בית המשפט מכניס אותנו למלחמת דת כזו שלעולם לא נוותר בה. במשך אלפיים שנה נלחמנו על חופש הדת שלנו. לא נוותר עליה במדינת ישראל", סיכם.
