
למרות הביקורת מצדם של גורמים שונים במערב וברוסיה, ההערכות באוקראינה כי הבחירות שאמורות להתקיים בחודש מרץ הקרוב יידחו בשל המלחמה במדינה.
על פי החוקה האוקראינית, בימים של מצב חירום, לא ניתן לקיים בחירות לנשיאות ול"ראדה" - הפרלמנט האוקראיני.
בנוסף, באוקראינה טוענים כי מיליוני אזרחים שנמלטו ואלפים אחרים שחיים תחת כיבוש רוסי לא יוכלו לממש את זכות הבחירה שלהם.
פרשנים פוליטיים במדינה אמרו ל-Kyiv Independent כי באופן טבעי מערכות בחירות יוצרות קרע באומה, דבר שיכול לפגוע במאמץ המלחמתי.
עד כה, באיחוד האירופי ובבית הלבן, שני גופים הבולטים בתמיכתם באוקראינה צבאית וכלכלית לא התייחסו באופן רשמי כלל לבחירות, אך בתוך ארה"ב ובמדינות האיחוד גוברות הקריאות לבחירות באוקראינה למרות המלחמה.
טייני קוקס, נשיא האסיפה הפרלמנטרית של מועצת אירופה אמר כי הוא "קורא לאוקראינה לקיים בחירות חופשיות והוגנות. יש בעיות עם בחירות כל עוד יש חוק צבאי, אז צריכים למצוא פתרון. אחרת, השאלה עולה לשולחן בשביל מה הגנו מול התוקפנות הרוסית".
בניגוד לקוקס, שנחשב לקול תומך באוקראינה לאורך המלחמה, פרשן הימין בארה"ב טאקר קרלסון שידוע בעמדה פרו רוסית בכל הקשור למלחמה באוקראינה, תקף את הדיווחים על כוונה לדחות את הבחירות: "זלנסקי מעוניין לייצר דיקטטורה ולבטל את הבחירות".
גורמים באוקראינה טענו כי קרלסון ודומים לו מעוניינים להשתמש בצורך לדבריהם לדחות את הבחירות בכדי לחבוט בקייב.
גם לינדזי גרהאם, איש המפלגה הרפובליקנית בארה"ב ותומך נלהב של אוקראינה קרא לקיום בחירות באוקראינה: "אני הייתי רוצה לראות בחירות חופשיות והוגנות באוקראינה גם כשהיא מותקפת".
לפני כחודש התראיין זלנסקי לפראבדה ואמר כי בהנחה שהבחירות לנשיאות יתקיימו כמתוכנן ב-2024, הוא מתכוון להתמודד לתקופת כהונה נוספת.
זלנסקי נבחר לתפקיד בבחירות סוערות שנערכו בשנת 2019. מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה בפברואר 2022 הופעל מצב חירום במדינה מה שמאפשר גם את ביטול הבחירות.
הנשיא האוקראיני הבהיר כי הוא מקווה שהמדינה תוכל לאפשר קיום בחירות בכל האיזורים שיוחזקו על ידה, ואם כך יהיה, יתמודד שוב.
בריאיון התייחס לדברים של הסנאטור האמריקני לינדזי גרהאם שקרא לבחירות באוקראינה למרות המלחמה ואמר כי שוחח איתו על הנושא באופן אישי.
"אני מכיר בכך שסוגיית הבחירות עלולה לפצל את התמיכה באוקראינה", אמר. "אני גם מניח שיהיו שיגידו שארצות הברית עשתה בחירות תוך כדי מלחמה. אני רק מזכיר שבחירות בזמן מלחמה אסורות באוקראינה" - הוסיף זלנסקי וציין שוב כי הוא באופן אישי מקווה שיערכו בחירות כמתוכנן.
