
צבי רדלר, תושב קיבוץ מירב שבגלבוע, סיפר בריאיון הבוקר (ראשון) לכאן רשת ב' על אוזלת היד ועל הירי הפלסטיני לעבר הקיבוץ כשביתו ספג גם פגיעות ירי.
"כבר חצי שנה יורים לי על הבית", אמר. "אני שומע את הכדורים שורקים מעליי אבל אתה לא מבין כמה קליעים בבית".
עוד אמר: "אתה לא מבין מה הסיפור. פשוט סרט רע, אני לא יודע מה להגיד לכם".
"אני ירו עליי בסדיר צלפים, אני חוויתי דברים, אבל ככה מטווח ברווזים כמו שהיה לי פה לא היה לי אף פעם", טען.
בהמשך הוסיף: "ילד בן שנתיים פשוט פורץ בבכי. 40 סנטימטר מהחלון, איפה שהילדים, יש שם כדור. הוא ליד חדר השינה".
עשרות מתושבי הקיבוץ חצו את גדר ההפרדה ונכנסו אל הכפר הפלסטיני הסמוך ג'ילבון - במחאה על פיגוע הירי שבוצע לעבר בתי הקיבוץ בערב חג סוכות. כוח מג"ב חילץ את התושבים ללא פגע.
במהלך הלילה התכנסו חברי קיבוץ מירב לכינוס חירום שבסיומו הוחלט על הקמת צוות פעולה יישובי לתגובות מיידיות על פיגועים, כדי להסיט את תשומת הלב הציבורית למצב במירב.
הקבוצה שנכנסה הפעם לג'ילבון גדולה הרבה יותר מזו שנכנסה בפעם הקודמת, והפעם מדובר בפעולה מאורגנת שהקיבוץ עומד מאחוריה ותומך בה.