המשטרה עצרה היום (שני) שלושה חשודים שקראו קריאות הסתה לאומניות לעבר יהודים שהשלימו ביקור בהר הבית.
האירוע התרחש הבוקר באזור שער השלשלת כשקומץ מתפרעים התעמת עם מבקרים שהשלימו את הביקור בהר הבית תוך קריאות הסתה לאומניות.
לאחר שהמתפרעים לא נשמעו להוראות השוטרים שפעלו במקום, הם נהדפו לאחור והמשטרה עצרה לחקירה שלושה חשודים במקום שביצעו את אותה פרובוקציה.
בנוסף, המשטרה התייחסה לטענות נגדה מצד עולים יהודים להר ואמרה כי מבקרים בודדים שהפרו את כללי הביקור בהר הבית עוכבו והורחקו מהמקום: "לצערנו גם בהקשר זה גורמים קיצוניים למיניהם, מנסים להכפיש את המשטרה והשוטרים הפועלים במקום".
עוד הבהירה המשטרה: "בתקופה האחרונה אנו מזהים ניסיונות בלתי פוסקים להסתה ברשת תוך עיוות המציאות. ברקע המשך פרסומי ההסתה ברשתות החברתיות, ובניגוד לתעמולת ההסתה והכזב של ארגוני הטרור והמסיתים למיניהם, נבהיר כי אין כל שינוי בנוהג הקיים בהר הבית. תעמולת ארגוני הטרור, ההסתה ברשת ופרובקציות מכל סוג שהם- לא ישנו דבר וחצי דבר בנוגע להר הבית. המשטרה תמשיך לפעול לשמירת הביטחון, החוק והסדר במקום".
"תפילות מוסלמים ימשיכו להתקיים כסדרם גם במהלך חגי תשרי של היהודים. ביקורי תיירים וישראלים שאינם מוסלמים בהר הבית ימשיכו להתקיים בימי ובשעות הבוקר המקובלות ובהתאם לכללי הביקור. כל חריגה מכללי הביקור בהר הבית מטופלת ותטופל בהתאם".
בהמשך אמרו במשטרה: "לארגוני הטרור יש רק אינטרס אחד, שילהוב יצרים, הסתה לאלימות ופגיעה במרקם החיים המתקיים באזור בין יהודים למוסלמים ע"י פרסום הפחדות, כזבים ותעמולה שקרית. כל מי שיסית לאלימות, יפעל באלימות, יפר את הסדר או ינסה לפגוע בשגרת החיים המתקיימת בירושלים, בעיר העתיקה ובהר הבית - יטופל בנחישות ובאפס סובלנות. נמשיך לפעול במקומות הקדושים לשמירה על הביטחון והסדר ולאפשר את חופש הפולחן לכל אדם כחוק ובהתאם לנוהג הקיים".