
העיתונאי והמגיש אסף ליברמן סיפר היום (שני) על חברו יאיר אנסבכר, על הנתק ביניהם בעקבות הרפורמה במערכת המשפט ועל ההתקרבות בין השניים מפרוץ המלחמה.
"יש לי חבר בשם יאיר אנסבכר", פתח ליברמן. "התחלנו את החברות שלנו כשהזמין אותי ללמוד איתו תניא. יאיר חכם וכריזמטי והקסים אותי כשידע גם לדבר בבקיאות על האדמו"ר הזקן, גם לתאר במדויק את פעולתם של רחפני תקיפה באוקראינה וגם לצטט את קונג פו פנדה".
עוד כתב: "העניינים קצת התלהטו בתקופת הרפורמה (זוכרים?) ויכוחים מרים בווטסאפ ועצבנות הדדית על עמדות פוליטיות קטעו את הלימוד".
"חשבתי שהפערים גדולים ואין לי מה לדבר עם האיש הזה".
בהמשך סיפר על התפנית: "ואז הוא התגייס כדי להציל את חיי. איש דתי עולה בשבת על מדים, תופס נשק ויורד עם החברים שלו מיחידת לוטר לדרום - להגן על ישראל, עובר בין קיבוץ לקיבוץ, בין בית לבית, מסכן את חייו, מאבד חברים וממגר את אויבינו".
"קטונתי לעומתו. יאיר, אני אוהב אותך. תודה", חתם ליברמן.
