
חייל המילואים אביעד פריג'ה, שירה למוות ביובל קסטלמן ז"ל, שיחזר הבוקר (חמישי) לעיני חוקרי המשטרה הצבאית את פעולותיו בזירת הפיגוע בכניסה לירושלים בשבוע שבוע.
צומת היציאה מהעיר נחסם לצורך כך למשך כשעה. בהמשך היום ידון בית הדין הצבאי בשאלה האם יש צורך בהמשך נקיטת מעצר בית נגד פריג'ה.
בית הדין הצבאי החליט ביום שלישי לשחרר את פריג'ה למעצר בית ולא ראה טעם להמשיך להחזיקו במעצר מלא. פריג'ה חשוד בעבירה של המתה בקלות דעת.
מממצאי החקירה עולה כי קסטלמן ז"ל הספיק לירות כדור אחד בלבד לעבר שני המחבלים, כך דווח בחדשות 12. מותם של המחבלים נגרם מירי שביצעו לעברם שני החיילים שהיו במקום, בהם גם פריג'ה עצמו.
גורם המעורב בחקירה אמר לחדשות 12 כי קסטלמן נהרג משלושה כדורים שפגעו בו ויצאו מגופו, כאשר עובדה זו התבררה בצילום CT.
לאחר מכן התייתר הצורך בנתיחת הגופה: בהיעדר קליעים ועם הודאה מלאה של החייל בירי לעברו, נתיחת הגופה לא הייתה מעלה או מורידה כהוא זה מהראיות שנדרשות בחקירה, שכן אין מחלוקת על סיבת המוות ועל זהות היורה, הוסיף הגורם.
קסטלמן בן ה-38 ממבשרת ציון נפצע באורח אנוש מירי החיילים והצוות הרפואי נאבק על חייו במשך היום עד שנאלץ לקבוע את מותו.
בפיגוע נרצחו שלושה אזרחים: הרב אלימלך וסרמן בן ה-73, חנה איפרגן בת ה-67, וליביה דיקמן בת ה-24.