הכלכלן ודיקאן הפקולטה למנהל עסקים במרכז האקדמי אונו, פרופ' ירון זליכה התראיין לאחרונה לפודקאסט בשם "רואה חשבון עם צבע" והודה כי בעקבות מתקפת שמחת תורה השתנו דעותיו מקצה לקצה.

"אני חושב שאסור לנו להכניס עובדים פלסטינים מעזה ומיהודה ושומרון יותר אף פעם. נגמר הסיפור. שלא יספרו לי סיפורים שהם יהיו רעבים ואז יכעסו ואז יעשו פיגועים. אל תבלבלו את המוח. הם צריכים להבין אחת ולתמיד שהם אחראים לגורלם. אתם רוצים שיהיה לכם טוב - תתאמצו לבד. נגמרו המתנות. נגמרו העבודות", אמר זליכה.

הוא הסביר, "זה לא מנקמה. הם באים לפה, מקנאים במה שיש ובמקום להתאמץ ולפתח בעצמם, הם חוזרים עם ארס ושנאה".

עוד הוסיף כי את הפועלים הפלסטינים ניתן להחליף בפועלים מהמזרח הרחוק. לשאלת המראיין האם חשב כךגם לפני המתקפה, השיב זליכה בשלילה.

הוא התייחס גם לתוכניות בעזה ביום שאחרי: "יש לחלק את עזה לאזורים שונים, בדומה למודל שהיה בגרמניה ואוסטריה לאחר מלחמת העולם השנייה - שליטה צבאית מלאה, ומבחינה אזרחית שלושה אזורים שונים. את צפון הרצועה ישראל תנהל צבאית ואזרחית, במרכז יש להסתמך על מנהיגות פלסטינית בתמיכה מערבית ואיזור שלישי שיהיה שייך לקואליציה בין-לאומית בהשתתפות ישראל".

עוד הוסיף כי בלי קשר לחלוקה האזרחית - ישראל צריכה לנהל את מערכת החינוך העזתית בעצמה בשיתוף מדינות המערב.