הרב גריינמן מפריש תרומות ומעשרות מקולהמשה ויסברגה

תמונה שפרסם השבוע העיתונאי החרדי משה ויסברג, בה נראה הרב מאיר גריינמן בן ה-91 מעשר בקבוקי קוקה קולה, עוררה התעניינות בקרב הגולשים.

הרב גריינמן ממשיך את דרכו של דודו החזון איש שנהג להפריש תרומות ומעשרות מכל מאכל או משקה שנכנס לבית ולא לסמוך בנושא על הכשרות.

ויסברג הסביר כי הרב גריינמן נוהג במשקה מוגז להפריש מעשר בנפרד (בנטלה) ותרומה גדולה בנפרד (בכוס), מלבד הנוסח הקצר: "כל ההפרשות תרומות ומעשרות וחילול מעשר שני ורבעי יחולו כמו שכתוב בנוסח שברשותי כדת", הוא מקפיד לומר גם את הנוסח הארוך.

אחד התלמידים שנכח במעמד הסביר: "כשמעשרים משקה מוגז יש בעיה שהתרומה גדולה ותרומת מעשר מתערבבים בגלל שהמשקה תוסס. לכן צריך להקפיד מאוד שהמשקה לא יזוז. כמו"כ בזמן שנוסעים ברכב יש בעיה לעשר כי האוכל זז".

ויסברג הוסיף כי הרב עצמו אוכל רק אוכל שמיוצר בבית על ידי ילדיו, וכן רק מים ותה. הקולה היה מיועד לתלמידים המגיעים לשיעורים ולבני המשפחה המתארחים בביתו.