
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (ראשון) לשרים כי הוא יקדם חוק שיחייב בדיקה בפוליגרף של הנוכחים בקבינטים בכדי לצמצם את תופעת ההדלפות.
על פי ציטוט שפורסם על ידי ירון אברהם בחדשות 12, אמר נתניהו: "יש לנו מכת הדלפות ואני לא מוכן להמשיך כך, ולכן הנחיתי לקדם חוק שכל מי שיושב בקבינטים ובדיונים ביטחוניים כולל הדרג המדיני והמקצועי יעברו פוליגרף".
לאחר פרוץ המלחמה הודיע נתניהו כי יקדם בעניין חוק לפיה כל מי שהשתתף בישיבת הקבינט יזומן על פי "הוראת ראש הממשלה" לבדיקות פוליגרף.
על פי דיווח בכאן חדשות לפני כחודש וחצי, הבדיקות יהיו קבועות בפרק זמן שיקבע על ידי נתניהו. גם היועמ"שית, ראשי מערכת הביטחון והפקידים יחויבו בבדיקות פוליגרף. עם זאת, ראש הממשלה עצמו יהיה פטור מהן בשל העבודה שבגופו מושתל קוצב לב.
בלשכת ראש הממשלה הגיבו: "ראש הממשלה נתניהו כבר הודיע שיהיה הראשון להיבדק בפוליגרף במסגרת חוק הפוליגרף".
