בית הדין הבינלאומי בהאג התכנס הבוקר (חמישי) לדון בתביעתה של דרום אפריקה נגד ישראל כלשטענתה ישראל מבצעת "רצח עם" ברצועת עזה.
דרום אפריקה הציגה את עמדתה נגד ישראל שמחר תקבל פרק זמן דומה להציג את הטיעונים שלה.
את הייצוג הישראלי בדיון יוביל פרופ' מלקולם שואו, מומחה בריטי למשפט בינלאומי, זכויות אדם והכרעה בסכסוכים טריטוריאליים, המחזיק בניסיון רב בתחום המשפט הבינלאומי.
ישראל גם ניצלה את זכותה למנות שופט נוסף מטעמה להרכב הקיים ולשם כך נבחר נשיא בית המשפט העליון לשעבר, פרופ' אהרון ברק.
שידור חוזר מהדיון:
בפתח הדיון השופטים נשבעו אמונים, בהם השופט בדימוס ברק שאמר, "אני מכריז שאבצע את חובותיי כשופט בצורה נאמנה". זמן קצר לאחר מכן דרום אפריקה פנתה לבית הדין באופן רשמי ואמרה, "יש לקרוא להפסקת אש מיידית בעזה". התובע מטעם דרום אפריקה האשים במהלך הדיון את ישראל בביצוע אפרטהייד.

עורכת הדין המייצגת את דרום אפריקה אמרה: "ישראל הרגה מספר בלתי ניתן להשוואה של אזרחים - ההרג הזה הוא השמדה של חיים פלסטיניים. שיעור הילדים המתים בעזה הוא כזה שבכירי האו"ם כינו את עזה 'בית קברות לילדים'".
כטיעון נוסף אמרה עורכת הדין כי "חיילי צה"ל חוגגים את ההרס בעזה עם דגלי ישראל ומבקשים להשיב לשם את ההתנחלויות".
בהמשך הוסיפה טענה שקרית בה אמרה כי "ישראל מנסה למנוע מנשים עזתיות ללדת". עוד אמרה כי "זה דפוס המעיד על כוונה לרצח עם".
"ישראל עקרה יותר מ-85% מהאוכלוסייה, ורק בפינוי הראשון הזיז מיליון אנשים. בתי חולים נאלצו להתפנות כולל תינוקות, ילדים וקשישים, שנאלצו לעבור לדרום תוך 24 שעות. זה נועד להביא להרס".
במהלך הדיון הובאו ציטוטים של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט, שר המורשת עמיחי אליהו, השר ישראל כץ וחבר הכנסת ניסים ואטורי.
נציג דרום אפריקה הציג את ציטוטו של נתניהו לחיילים לפני כניסתם לעזה: "זכור אשר עשה לך עמלק", והסביר את משמעות הפסוק. במהלך הדיון הציג ציטוט של השר גלנט שהבטיח שלא יהיה אוכל ומים לעזתים. בנוסף, ציטט את השר אליהו שקרא להטיל פצצת אטום על עזה ואת השר כץ שקרא למנוע חשמל מרצועת עזה.
במהלך הדיונים האשימו הדוברים מטעם דרום אפריקה את ישראל בהרג של 148 עובדי או"ם ברצועת עזה והוסיפו, "ישראל הרגה רופאים".
"לפעמים ישראל תוקפת את כוחות הסיוע וההצלה שמגיעים לטפל בפצועים", הוסיף נציג מטעם דרום אפריקה.
ממשרד החוץ נמסר בתגובה לדיון, "חזינו היום באחד ממופעי הצביעות הגדולים ביותר בהיסטוריה ובשורה של טענות חסרות בסיס ושקריות".
"דרום אפריקה, המשמשת כזרוע המשפטית של ארגון הטרור חמאס, הציגה באופן מעוות את המציאות בעזה מאז טבח השבעה באוקטובר, תוך התעלמות מהעובדה שמחבלי החמאס חדרו לישראל, רצחו, הוציאו להורג, טבחו, אנסו וחטפו אזרחים ישראלים, רק בשל היותם ישראלים, בניסיון לבצע ג'נוסייד".
"דרום אפריקה מבקשת לאפשר לחמאס לחזור ולבצע את פשעי המלחמה, הפשעים נגד האנושות ופשעי המין שבצעו בשבעה באוקטובר שוב ושוב כפי שהצהירו מנהיגיו. נציגי החמאס בבית הדין, עורכי הדין הדרום אפריקאים, מתעלמים גם מהעובדה שהחמאס משתמש באוכלוסיה האזרחית בעזה כמגנים אנושיים ופועל מתוך בתי חולים, בתי ספר, מחסות של האו"ם, מסגדים וכנסיות בכוונה לסכן את חייהם של תושבי רצועת עזה".
"136 חטופים נמצאים בידי מחבלי החמאס ללא גישה לנציגי הצלב האדום ולטיפול רפואי. מדינת ישראל תמשיך להגן על אזרחיה תחת הדין הבינ"ל ותוך הבחנה בין מחבלי החמאס לאוכלוסייה האזרחית, ולפעול לשחרור כל החטופים ולחיסול ארגון הטרור חמאס, ארגון טרור גזעני ואנטישמי הקורא באמנותו להשמדת מדינת ישראל ולרצח יהודים".

