עמית סגל
עמית סגלצילום: Yonatan Sindel/Flash90

הפרשן הפוליטי עמית סגל הסביר כי העמדה הישראלית היא זאת שהביאה את מדינת ישראל לבית הדין בהאג ולא אמירות של פוליטיקאים כפי שיש מי שמאשים.

"מהאזנה לנאום התביעה של דרום אפריקה ברור שלא שטויות של פוליטיקאים מדרג ב' הביאו אותנו להאג אלא העמדה הישראלית הבסיסית שמשותפת לרוב מכריע של אזרחי המדינה" הסביר סגל והוסיף, "לראיה דברי נשיא המדינה וראש הממשלה. זו המציאות, מקוממת אבל זה המצב".

כתב התאגיד אבישי גרינצייג הוסיף בנושא, "מי שחושב שהסיפור הוא התבטאות של סעדה, ואטורי או ליאור נרקיס ואייל גולן - מעדיף לשחות בביצה הפוליטית במקום להבין שמבחינת דרום אפריקה כולנו חלק מהטרור הישראלי נגד הערבים עוד מ-1948".

עם זאת ציין גרינצייג כי "ההחלטות מתקבלות על פי אינטרסים ולחצים, ולא בגלל מה שאמר המצביא הנודע ניסים ואטורי. אני חושב שהוא צריך ללמוד לסתום ולהפסיק להביך. אבל זה לא באמת הסיפור, גם אם נעים לנו לחשוב כך".

ד"ר יעקב בן שמש כתב כי "התביעה שהוגשה נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג על ביצוע פשעי מלחמה בעזה היא התגלמות הצביעות האנטישמיות והאווילות".

הוא הוסיף כי "מי שמייחס את האחריות לכך, ואפילו באופן חלקי, להתבטאויות כאלה או אחרות של שרים וחברי כנסת - משתף פעולה עם האיוולת במקום להוקיע אותה".

במהלך הדיון בהאג הובאו ציטוטים של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט, שר המורשת עמיחי אליהו, השר ישראל כץ וחבר הכנסת ניסים ואטורי.

נציג דרום אפריקה הציג ציטוט של השר גלנט שהבטיח שלא יהיה אוכל ומים לעזתים. בנוסף, ציטט את השר אליהו שקרא להטיל פצצת אטום על עזה ואת השר כץ שקרא למנוע חשמל מרצועת עזה.

עורכת הדין המייצגת את דרום אפריקה אמרה בדיון כי "ישראל הרגה מספר בלתי ניתן להשוואה של אזרחים - ההרג הזה הוא השמדה של חיים פלסטיניים. שיעור הילדים המתים בעזה הוא כזה שבכירי האו"ם כינו את עזה 'בית קברות לילדים'".

כטיעון נוסף אמרה עורכת הדין כי "חיילי צה"ל חוגגים את ההרס בעזה עם דגלי ישראל ומבקשים להשיב לשם את ההתנחלויות".