רס"ן (במיל') אלי, מפקד מכלול בגדוד 28, מספר בשיחה עם ערוץ 7 על העשייה המבצעית האינטנסיבית לאחר מאה ימי לחימה.

"אתה אומר 100 ימים וזה פתאום מקבל משמעות של המון זמן - אבל התחושה היא לא של זמן רב", פותח רס"ן אלי. "התגייסנו מתחושה של בהילות ודחיפות, ומתוך אותה תחושה שהתגייסנו איתה ביום הראשון, אנחנו עדיין פה בימים האלה. הזמן עובר לנו מהר, אנחנו עושים לא מעט דברים, אבל הלב הוא עם מי שבפנים וצריך לשחרר אותו".

"מובן לנו מה אנחנו עושים ולמה אנחנו עושים את זה, וזה גם בהסתכלות קדימה לעם ישראל. אין תחושה של מלחמת בוטיק או איזה סבב. מדובר במלחמה שנכפתה עלינו ואנחנו חייבים להשיג בה הישגים משמעותיים כדי שהדבר הזה לא יחזור על עצמו שוב פעם", הוא מוסיף.

לדבריו, "אנחנו במערכה שיש לה מחירים מורכבים וכבדים. יש לנו הרוגים ופצועים ויש את המחיר כבד שכולנו שילמנו בהתחלה. יש כמובן גם מחירים, להבדיל, של לשהות מעל 100 ימים מחוץ לבית. כמובן בקריירה של כולנו שנתקעה, אבל בסופו של יום עם כל המורכבויות כולנו מבינים למה אנחנו פה".

רס"ן אלי מתייחס במהלך השיחה לאווירה בין הלוחמים ולכוח שהיא נותנת. "זו חבורה אמיצה שבאמת מחוברת בצורה שלא תיאמן, בלי שום דבר שמגיע מהחוץ וגורם לנו לחשוב על דברים אחרים. האווירה מופלאה וזה מדהים לראות אותה - גם בהקשר של להחזיק את השגרה וגם בפעילויות המבצעיות. פשוט גדוד של אריות".

"אני לא לגמרי מודע למה שקורה בחוץ, אבל אני כן יודע להגיד שאנחנו מבינים מה אנחנו עושים, ושכל דבר שאנחנו עושים מקדם את המטרה. ברור לנו גם שאין פה 'זבנג וגמרנו'. יש פה עבודה סיזיפית עם המון מאמץ, ואנחנו פה וזכינו להיות חלק ממי שנמצאים כאן ומגנים"?

לסיום הוא מתייחס לשיח המפלג והמריבות הפוליטיות שהוא פוגש ביציאות הביתה מפעם לפעם. "לא ברור לי כל כך למה זה קורה. כולנו קיבלנו תזכורת לכך שיש יותר מה שמחבר אותנו מאשר מה שמפריד. אני רואה אצלנו איך כולם ביחד, ואין לי ספק שגם השיח ישתנה ביום שאחרי, יש הרבה הרבה יותר שמחבר אותנו".