קיבוץ ניר עוז לאחר מתקפת המחבלים בשמחת תורה
קיבוץ ניר עוז לאחר מתקפת המחבלים בשמחת תורהצילום: חיים גולדברג, פלאש 90

חוסר אמון בפלסטינים, סיומו של רעיון שתי המדינות והתפכחות בנוגע לעתיד בין פלסטינים וישראלים במרחב העוטף. אלו הקולות מקיבוץ ניר עוז, כפי שהובאו בראיון לוול סטריט ג'ורנל האמריקאי.

"אף פוליטיקאי ישראלי בעל משמעות לא מדבר היום על מדינה פלסטינית, פרט לביטול הרעיון כמטורף. לדבר על 'פתרון' של שתי מדינות - מילה שנשמעת לא מתאימה ומגונה אחרי ה-7 באוקטובר", כותב עיתונאי הוול סטריט ג'ורנל לאחר סקירה רחבה של הקולות מקיבוצי העוטף.

בהמשך הוא מסביר כי "מת גם פתרון שתי המדינות - הרעיון של מדינה פלסטינית לצד ישראל, שתיתן ריבונות לאנשים שמקרבם יצאו אלה שהשמידו את הקיבוץ הזה ב-7 באוקטובר. במשך שמונה שעות הם צדו את הקיבוצניקים, רצחו 46 בני אדם וחטיפת 71, המהווים הרבה יותר מרבע מאלה שחיו כאן, מה שהופך את ניר עוז לקיבוץ שחווה את הפגיעה הקשה ביותר בקיבוצים שאליהם פלש חמאס".

במסגרת הראיון, מפנה המראיין האמריקאי את המיקרופון לבת קיבוץ ניר עוז וכותב עליה: "כמו כולם בקיבוץ, גב' סימן טוב התגוררה עם משפחתה בבית חד קומתי. כמו שכניה, היא איחלה לעזתים בהצלחה. היא נזכרת בעובדי חווה מהרצועה שעבדו בשדות עם אביה, שגידל אותה בקיבוץ: 'הוא היה חבר טוב שלהם. הם היו שותים קפה בבית שלנו. הקשר היה חיובי', כך אומרת למראיין.

סימן טוב ממשיכה ומסבירה על יחסי השכנות בין ניר עוז לפועלים העזתיים שהגיעו לעבוד מהרצועה בישראל: "פועלי בניין מעזה סייעו בבניית בתים בניר עוז. הם היו מתבדחים לפעמים, 'אה, אני בונה את זה לעצמי'. אבל הם חייכו, ואנחנו חייכנו'".

המראיין מסייים את ההתייחסות לדבריה במילים: "לפני 7 באוקטובר גב' סימן טוב הייתה מצביעה על עזה במהלך טיולי אופניים ואומרת לילדים שלה: 'יש שם ילדים ונשים שגרים שם, בדיוק כמוני וכמוכם'. היא לא אומרת את זה עכשיו. 'האמון שלנו נעלם. נעלם לגמרי'".