נשיא ארה"ב ג'ו ביידן
נשיא ארה"ב ג'ו ביידןצילום: אריה לייב אברמס, פלאש 90

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן התייחס בריאיון שפורסם היום (שני) בעיתון הניו יורקר ללחימה ברצועת עזה ולשיחות שהיו לו בכירים ישראלים - כולל עם חברי קבינט המלחמה, איתם נקלע לדו שיח בעניין אופן הלחימה.

לדבריו, כשביקש מחברי קבינט המלחמה לנהוג בזהירות בשדה הקרב, חברים בקבינט השיבו לו, "אתם שיטחתם את גרמניה במלחמת העולם השנייה".

בתגובה, ביידן טען לעיתון כי השיב לחברי הקבינט, "זו הסיבה שהקמנו את האו"ם והצבנו את כללים כדי שזה לא יקרה שוב".

על מתקפת הפתע והטבח ב-7 באוקטובר אמר, "חמאס ופוטין מייצגים איומים שונים אבל יש להם במשותף - שניהם רוצים להשמיד לחלוטין דמוקרטיה שכנה".

כשנשאל אם הוא מתכוון להפעיל לחצים כבדים יותר על ישראל שלא להחריף את הלחימה ברצועה, התחמק ביידן ואמר, "אני מבין את הכעס והזעם שהגיעו בעקבות ה-7 באוקטובר, אבל אתה לא יכול לתת לזעם לכבוש אותך לרמה שאתה מאבד את המוסריות שלך".

בנוגע ללחצים על הבית הלבן שיביא את ישראל להפסקת אש אמר, "צריך לתת לזה רק קצת זמן. הלחץ על ההנהגה (הישראלית, צ"ב) לפעול בכל הכוח נגד חמאס הוא אמיתי, אבל זה לא אומר שצריך להמשיך".

עוד אמר, "אני חושב שאנחנו הולכים לראות ואני מתפלל שנראה ירידה משמעותית בשימוש בכוח".