
קירילו בודאנוב, ראש מערך המודיעין בצבא האוקראיני אמר בריאיון לעיתון הוושינגטון פוסט כי על פי ההערכות המודיעיניות העדכניות, רוסיה עתידה לפתוח במתקפה גדולה בחודש יוני.
במסגרת המתקפה, כך לפי המודיעין, רוסיה תנסה לכבוש כמה שיותר שטחים באיזור דונייצק ולוהנסק שבמזרח אוקראינה.
לדברי בודאנוב, במטרה לסכל את המתקפה, אוקראינה נוקטת בגישה של התקפות מעבר לגבול בעומק רוסיה, צעד שזוכה לביקורת במערב.
בודאנוב הסביר את הצורך במתקפה בעומק רוסיה ואמר כי הדבר עשוי להשפיע על דעת הקהל ברוסיה בעניין המלחמה: "כשאתה נניח נמצא בסנט פטרסבורג ורואה את המלחמה רק דרך הטלוויזיה אתה תתמוך בה. אבל אנשים מתחילים להיות עצבניים כאשר מטרות ליד הבית שלהם מותקפות".
בנוסף, התייחס לעיכוב באספקת הנשק על ידי ארה"ב ואמר כי "עד ההשבעה של הנשיא שלכם בחודש ינואר, הרוסים ינסו לכבוש כמה שיותר שטחים במחוזות דונייצק ולוהנסק".
"פוטין הפך לקורבן של התעמולה של עצמו. הם חיממו יתר על המידה את החברה שלהם כשאמרו כי רוסיה הכי חזקה בעולם ואפילו פוטין עצמו התחיל להאמין בזה, אבל התברר שהצבא שלהם לא חזק כמו שהם חשבו", הוסיף.

