
חברת החשמל הציבה הלילה (שישי) במרגליות גנרטור נוסף הפועל במיתוג אוטומטי. העבודה בוצעה בתיאום ובאישור צה"ל.
הגנרטור שהותקן הלילה מצטרף לעשרות גנרטורים להפעלה אוטומטית שהוצבו בחודשים האחרונים בקו העימות בצפון כדי לספק מענה מיטבי לשמירה על אספקת חשמל רציפה.
מדובר בגנרטורים הכוללים מערכת פיקוד אשר מסוגלת לזהות נזק ברשת, להתניע את הגנרטור ולאפשר באופן אוטומטי את המשך רציפות אספקת החשמל לתושבים באמצעותו.
עם הימשכות הלחימה בצפון והפגיעות התכופות ברשת החשמל, הוחלט בחברה על מציאת פתרונות שיתנו מענה לרציפות אספקת החשמל בקו העימות.
מאז תחילת הלחימה, עובדי החברה מגיעים כמעט מדי יום לטפל בנזקי הירי שגורמים להפסקות חשמל ליישובים, למשקים החקלאיים ולבסיסים הצבאיים.
בחברת החשמל אומרים כי "העובדים מגויסים למשימה במסירות, בנחישות ובאומץ ועושים כל שלאל ידם כדי להחזיר חשמל בכל מקום שנדרש. עבודות אלו כרוכות גם בסיכון גבוה וגם בתיאומים רבים ואישורים ביטחוניים מהצבא".
עוד הוסיפו כי גנרטורים עם הפעלה אוטומטית, דוגמת אלו שהותקנו עד כה, יותקנו גם במקומות נוספים בקו העימות בתיאום עם הרשויות המקומיות.
