
צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה הפלסטינית מרפיח והתושבים באזור הונחו לנוע מהשכונות המזרחיות לעבר מחנות הפליטים באזור חאן יונס והמוואסי.
דובר צה"ל עדכן כי הצבא "מרחיב את האזור ההומניטרי במוואסי. האזור ההומניטרי המורחב כולל בתי חולים שדה, אוהלים וכמויות מוגברות של מזון, מים, תרופות ואספקה נוספת. לצד זאת, בשיתוף פעולה עם ארגונים בינלאומיים ומדינות נוספות צה"ל מאפשר הרחבה של היקף הסיוע ההומניטרי שנכנס לרצועה".
בנוסף נמסר כי "בהתאם לאישור הדרג המדיני, צה"ל קורא לאוכלוסייה, הנמצאת תחת שליטת חמאס, להתפנות באופן זמני מהשכונות המזרחיות של רפיח אל המרחב ההומניטרי המורחב. עניין זה יתקדם באופן מדורג בהתאם להערכות מצב שוטפות שיתקיימו כל העת. צה"ל קורא לתושבים בשכונות המזרחיות של רפיח להתפנות באופן זמני לאזור ההומניטרי המורחב באמצעות כרוזים, הודעות SMS, שיחות טלפון ושידורי מדיה בערבית".
ברפיח שוהים, על פי הערכות, מעל למיליון פלסטינים, ועל כן כל תכנית לפעולה רחבה בעיר להשמדת חטיבת חמאס כוללת פינוי נרחב וממושך של אזרחים לעבר צפון הרצועה.
אמש שוחח שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין עם שר הביטחון יואב גלנט והשניים דנו בפעולה צבאית ישראלית ברפיח.
אוסטין חזר על הדרישה האמריקנית כי כל פעולה כזו תהיה חייבת "לכלול תוכנית אמינה לפינוי אזרחים פלסטינים תוך שמירה על זרימת הסיוע ההומניטרי לאזור".
השניים גם דנו במגעים לשחרור החטופים מול חמאס שהגיעו למבוי סתום לאור העובדה שארגון הטרור ארם השיב להצעה המצרית לה הסכימה ישראל.
