שוטרים בברזיל
שוטרים בברזילצילום: iStock

עלמה בוהדנה, בת 24 מקיבוץ יסעור, היא הישראלית שנהרגה במהלך טיול בברזיל לאחר שנמלטה מחשש לשוד ונפלה מגובה רב אל מותה.

משטרת ברזיל עדכנה הלילה (רביעי) כי בוהדנה וגבר נוסף הלכו בשדרות אלמירנטה אלכסנדרינו בסביבות השעה 19:00, כשראו רוכב אופנוע וסברו כי הוא מנסה לשדוד אותם. בוהדנה המפוחדת ניסתה ככל הנראה להימלט, קפצה מחומה ונפלה מגובה רב.

לפי דיווחים בכלי תקשורת מקומיים, האדם שטייל איתה תושאל כבר שלוש פעמים על ידי המשטרה - ומסר גרסאות סותרות על נסיבות האירוע.

בפעם הראשונה טען כי אדם רכוב על אופנוע התקרב אליהם. בפעם השנייה שנחקר טען כי היה זה חשוד שנסע לעברם עם רכב בצבע אדום.

עד ראיה סיפר לתקשורת המקומית: "לא ראיתי איך היא נפלה, אך כשהגעתי היא כבר הייתה מעולפת על הריצפה. ניסיתי להציל את חייה, אבל לא הצלחתי".

עובד בהוסטל בו שהתה בוהדנה סיפר: "היא הייתה אדם אוהב, רק חייכה, שרה ודיברה הרבה. היא אפילו ציירה ציור על קיר בהוסטל שלנו".

מכרה שפגשה אותה בטיול סיפרה: "כולם בהוסטל אהבו אותה. אנחנו הרוסים ובהלם, אבל ננסה להמשיך לחייך. אנחנו אסירי תודה שהיא הביאה והנציחה את האור שלה לכאן".