חגיגות ל"ג בעומר במירון
חגיגות ל"ג בעומר במירוןצילום: דוד כהן, פלאש 90

בירושלים נתלו הלילה מודעות נגד החלטת צה"ל לבטל את קיום הילולת הרשב"י במירון בשל האיום הביטחוני הנשקף מלבנון.

במודעה, שמוזהה עם הקהילות הקיצוניות במגזר החרדי, צוטטו גדולי המקובלים שהאשימו כי המלחמה פרצה בשל השינויים בהילולה במירון בשנה שעברה והזהירו מביטול ההילולה השנה.

"השינויים וביטולי ענייני ההילולה דרשב"י בשנה שעברה, תוצאותיו: מלחמה, הרוגים, פצועים, אסונות קשים, טילים, פצצות ועוד. טעות לא עושים פעמיים!", זעקה המודעה שכאמור צוטטו בה מקובלים בעילום שם.

לסיום נכתב: "התנא האלקי רשב"י תובע הילולה בכל השנים ללא שיתוף פעולה עם עוקרי הדת! ללא כבוד וחיזוק לרשעים! ללא שום מעבר נחש ע"י הקבר! וללא ביטול ההדלקות וההכנסות אורחים בהר מירון! לא משחקים באש! ראו הוזהרתם".

צה"ל הודיע אמש (חמישי) על החלטתו לבטל את אירועי הילולת הרשב"י במירון. האלוף רפי מילוא, מפקד פיקוד העורף, כתב בחוות דעת שפרסם: "מצאתי כי קיום האירוע בעת הנוכחית עלול לגרום לפגיעה ממשית בחיי אדם".

"למרות החשיבות של האירוע והמסורת רבת השנים בקיומו, ובהתאם להערכות המצב העדכניות, לא ניתן לקיים את האירוע במתכונת שבה התקיים בעבר, ולא ניתן לאפשר התקהלות כזו במקום", הוסיף מילוא.

הוא ציין כי "פיקוד העורף יורה, בסמוך לאירוע, על הגבלת ההתקהלויות במרחב הר מירון ועל סגירת השטחים שבהם יתקיימו האירועים כדי לאפשר למשטרת ישראל למנוע כניסה אליהם, בהתאם להסדר אשר יגובש בין משרד ירושלים ומסורת ישראל לבין משטרת ישראל".

לדברי מילוא "קיים איום משמעותי מארגון חיזבאללה ומארגון חמאס בלבנון, באמצעות ירי תמ"ס ונ"ט, וכן בשיגור כלים אוויריים למרחב זה. כראיה לכך, בחודשיים האחרונים מומשו מספר תקיפות חמורות למרחב זה במסגרתן נורו עשרות רקטות ומספר בודד של טילי נ"ט, אשר גרמו לפגיעות שונות במרחב ולסיכון ממשי לחיי אדם".