ראש מכינת רבין עומרי שפרוני הגיב לסערת רשת שנוצרה לאחר שחבר הכנסת צבי סוכות העביר אתמול שיחה לתלמידי המכינה.
"תקלה", כתב שפרוני על השיחה עם ח"כ סוכות. "לא היה צריך להיפגש איתו. קרה. ממשיכים הלאה. מחר סיור עם שוברים שתיקה בחברון".
סוכות הגיע למכינה בהזמנת התלמידים על מנת לשמוע מכלי ראשון על השקפתו בקשר לפתרונות לסכסוך עם הפלסטינים. לאחר שהעביר את השיחה לתלמידי המכינה כתב סוכות בחשבון ה-X שלו: "מסיים שיחה עם מכינת רבין. אם לא נדע לדבר לא נהיה פה".
כמה מגיבים ברשת החברתית תקפו את מכינת רבין ואת סוכות על עצם קיום השיחה. כך למשל אחד הגולשים כתב: "בושה למכינת רבין שהזמינו אותך". מגיבה אחרת כתבה: "לא מאמינה שזו המכינה שהייתי חניכה בה. בתקופה שלי כנראה שכולנו היינו יוצאים החוצה, בטח לא מביאים כהניסטים".
סוכות מסר: "גאה בתלמידי מכינת רבין שביקשו לשמוע אותי בלי חציצות. היה לי מפגש מרתק איתם, והתרשמתי שהם באמת הגיעו להקשיב. הם לא חייבים להסכים איתי, אבל אנחנו חייבים לדעת לדבר אחד עם השני. מצעד שראשי המכינה פחות התחברו למפגש איתי, בזמן שהם גאים במפגש עם שוברים שתיקה".