השר בן גביר בהר הביתדוברות

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר עלה היום (רביעי) להר הבית לראשונה מאז פרצה המלחמה.

השר בן גביר אמר: "מהמקום הקדוש ביותר לעם ישראל וששייך רק למדינת ישראל, אני אומר: הערב אנחנו נקבל עדות נוספת ללמה צריך להשמיד השמדה טוטלית את החמאס".

"המדינות שהכירו היום במדינה פלסטינית נותנות פרס לנוח'בות, לרוצחים ולמתעללים, ואני אומר: אנחנו לא נאפשר אפילו הצהרה על מדינה פלסטינית".

עוד הוסיף: "כדי להשמיד את החמאס, צריך להיכנס לרפיח עד הסוף, לעשות טיפול שורש. כדי להחזיר את החטופים והחטופות שלנו צריכים להפסיק את הדלת, לקבוע שהומניטרי רק תמורת הומניטרי. ולשלוט במקום הזה, במקום הכי חשוב".

לפני כחודש דווח בכאן חדשות כי בן גביר הכניס לתוכנית משרדו, את חיזוק המשילות בהר הבית, מתן זכויות יסוד ומניעת אפליה ליהודים.

על פי הדיווח, בחוברת יעדים ומדיניות של המשרד לביטחון לאומי הציג השר בן גביר כי ינתנו זכויות יסוד ליהודים, כגון תפילה בהר הבית ואפליה של יהודים מול ערבים.

"המדיניות של השר חלחלה לשוטרים בשנה שהוא מכהן כשר. אבל עכשיו זה הופך לחלק מתוכנית העבודה", צוין בדיווח.

חלק מהיעד של המשרד - הרחבת המענה הטכנולוגי של המשטרה וחיזוק מערכי המשטרה בהר הבית.