בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ'צילום: Oren Ben Hakoon/Flash90

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' עזב את הקבינט שהתכנס הערב (חמישי) והאשים כי שר הביטחון והרמטכ"ל מסרבים להקים את הוועדה הציבורית לבחינת תקציב הביטחון.

בקבינט העלו שרים את נושא התקציב למערכת הביטחון שסמוטריץ' מסרב להעביר עד שתוקם ועדה ציבורית שתבחן את תקציב והרכישות של צה"ל.

לטענת סמוטריץ', שרים בקבינט ניסו לעקוף אותו והעלו את הנושא לדיון, כשהוא הדגיש כי שר הביטחון והרמטכ"ל מסרבים להקים את הוועדה.

שר הביטחון יואב גלנט האשים את סמוטריץ' בקבינט ב"סחיטה באיומים על חשבון ביטחון ישראל", אליו הצטרף השר אבי דיכטר שהבהיר כי לא פועלים כך בשעת מלחמה.

סמוטריץ' כאמור עזב את הדיון ואמר: "הקבינט החל ובמקום לדון בהשמדת חמאס והחזרת החטופים, החזרת הביטחון לתושבי הצפון ומיטוט הרש"פ שעומדת מאחורי המאבק המשפטי והמדיני נגד ישראל באום ובהאג, משרד הביטחון התחיל להעלות את הדרישות הכספיות שלו ולבוא בטענות למשרד האוצר".

סמוטריץ' הסביר כי "היות וגורמי המקצוע של משרד האוצר לא הוזמנו לדיון והיות והיה זה ניסיון לעקוף בצורה צינית את הדיון בוועדה לבחינת תקציב הביטחון, הודעתי שניתן לדון בזה שבוע הבא עם גורמי המקצוע, עד אז חבל לי על הזמן".

הוא הוסיף: "הפיקוד הבכיר בצה"ל מתעקש לא להפיק לקחים מההיערכות הלקויה לפני ה-7 באוקטובר. מערכת הביטחון מתעקשת להמשיך להתנהג ביהירות ובהפקרות כלפי כל מי שמעז לאתגר את החשיבה שלה. אני לא אהיה שותף לבניית הקונספציה הבאה".

מזה תקופה ארוכה שבמשרד הביטחון מסרבים להקמת ועדה משותפת עם האוצר ומשרד ראש הממשלה לבחינת תקציב הביטחון שבשל המלחמה צפוי לגדול משמעותית.

סמוטריץ' מתנה העברת תקציבים למערכת הביטחון, פרט לצורכי המלחמה השוטפים והמידיים, בהקמת ועדה ציבורית לבחינת תקציב הביטחון.

יצויין כי בדיוני התקציב לפני כמה חודשים סוכם להקים את הוועדה - וכלל המעורבים, בהם הרמטכ"ל ושר הביטחון, הביעו את הסכמתם. בשבועות האחרונים משרד הביטחון חזר בו כאמור מההסכמה להקים את הוועדה שצפויה לדון ולעקוב לאן ילכו כספי הביטחון.