עוזב את הממשלה | בני גנץ: נתניהו מונע מאיתנו את הניצחוןדוברות

השר בני גנץ הודיע הערב (ראשון) כי הוא עוזב יחד עם מפלגתו את ממשלת החירום.

"חודשים אחרי אסון אוקטובר, המצב במדינה ובחדר קבלת ההחלטות השתנה. נתניהו ושותפיו, הפכו את האחדות לקריאה נרגשת – ללא כיסוי במציאות. החלטות אסטרטגיות גורליות נתקלות בהססנות ודחיינות משיקולים פוליטיים", אמר גנץ בנאום שנשא.

הוא טען כי "נתניהו מונע מאיתנו להתקדם לניצחון אמיתי. לכן אנחנו עוזבים היום את ממשלת החירום בלב כבד, אך בלב שלם".

לדבריו, "בסתיו, שנה לאסון, צריך לצאת לבחירות שבסופן תוקם ממשלה שתזכה לאמון העם ותוכל לאתגרים. אני קורא לנתניהו: קבע תאריך בחירות מוסכם. אל תתן לעם שלנו להיקרע".

מכתב ההתפטרות של בני גנץ
מכתב ההתפטרות של בני גנץצילום: ללא

"יש כאלו שאומרים שסייענו לנתניהו שנכנסנו לממשלה – הוא לא העניין – אלא מדינת ישראל. אני יודע, שאומרים שאיני רמאי, שונא וחסר עכבות כמו יריביי. נכון, אבל אני יכול להבטיח לכם דבר אחד - אני מוכן למות בשביל הילדים שלכם. חבריי ואני תמיד נתייצב כשהמדינה תצטרך אותנו. בכל מחיר פוליטי ובלי פחד ממה שיגידו", דברי גנץ.

"אני רוצה לבקש סליחה ממשפחות החטופים. עשינו הרבה - כשלנו במבחן התוצאה. לא הצלחנו עדיין להחזיר רבים מהחטופים הביתה. האחריות היא גם שלי. אני עומד מאחורי המתווה שקיבלנו בקבינט המלחמה, ושאת עקרונותיו הציג הנשיא ביידן, ודורש מראש הממשלה את האומץ הנדרש לעמוד מאחוריו ולעשות הכל כדי לקדמו", סיכם.

במקביל, השר גדי איזנקוט כתב במכתב ההתפטרות לנתניהו: "על אף מאמציי המרובים, לצידם של עמיתיי, הקבינט בראשותך נמנע מזה זמן רב לקבל החלטות קובעות, הנדרשות לטובת מימוש מטרות המלחמה ושיפור מצבה האסטרטגי של מדינת ישראל. הימנעות זו פוגעת הלכה למעשה, במצבה האסטרטגי ובביטחון הלאומי של מדינת ישראל".

מכתב ההתפטרות של חילי טרופר
מכתב ההתפטרות של חילי טרופרצילום: ללא

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב: "ישראל נמצאת במלחמה קיומית בכמה חזיתות. בני, זה לא הזמן לנטוש את המערכה - זה הזמן לאחד את הכוחות. אזרחי ישראל, נמשיך עד לניצחון והשגת כל מטרות המלחמה, ובראשן שחרור כל חטופינו וחיסול החמאס".

"דלתי תישאר פתוחה לכל מפלגה ציונית שמוכנה להיכנס תחת האלונקה ולסייע בהבאת הניצחון על אויבינו והבטחת ביטחון אזרחינו", דברי נתניהו.

שר המשפטים יריב לוין אמר: "כששמעתי על פרישתו של בני גנץ מהממשלה, תהיתי לרגע - האם מטרות המלחמה שבשבילן הוא נכנס לממשלה כבר הושגו? בירכתי את בני גנץ כשנכנס לממשלה, וגם הערכתי אותו על הצעד שעשה. דווקא על הרקע הזה, קשה להאמין עד כמה גדול העיוורון, ועד כמה שיקולים פוליטיים גוברים על הצורך להתעלות לגודל ולחומרת השעה. במקום להוביל ולפעול כדי שעוד ראשי מפלגות אופוזיציה יקחו חלק במאמץ המלחמתי שצריך להיות משותף לכולנו, בחר בני גנץ להיגרר אחרי לפיד ולנטוש באמצע המערכה".

"נוכח חוסר האחריות הזה, נדרש מכל מנהיגי המפלגות השותפות בקואליציה לגלות אחריות ואיפוק ולהמשיך לפעול ביחד כדי להבטיח שנשיג את מטרות המלחמה - מיגור חמאס, השבת כל חטופינו והחזרת תושבי הצפון והדרום בבטחה לביתם. אני משוכנע שביכולתנו לעשות זאת. ביחד ננצח", הוסיף לוין.