
תנועת הביטחוניסטים הודיעה על הקמת מכינת 'תקומה' במושב תקומה בעוטף עזה, במטרה לבנות חוסן ומנהיגות בקרב צעירים וצעירות העתידים לשרת בצה"ל.
המכינה, שתמנה 40 חניכים דתיים וחילוניים, הציבה לעצמה כמטרה לבנות את דור העתיד של המטכ"ל.
יו"ר הביטחוניסטים תא"ל במיל' אמיר אביבי אומר כי אחד הלקחים המרכזיים מהמלחמה הנוכחית הוא שהפיקוד הבכיר של צה"ל היה כבול בקונספציה והמטכ"ל התאפיין באחידות מחשבתית. "כדי להבטיח את ביטחון ישראל לדורות קדימה, חייבים להאיץ בכמות ובאיכות את בניית החוסן בקרב צעירים וצעירות העתידים לשרת ביחידות הלוחמות בצה"ל".
"המכינה תבנה את החוסן שלהם, תטמיע בהם ערכי ציונות ומנהיגות, כדי שייקחו איתם את הערכים האלה להמשך החיים ובסופו של דבר ירכיבו את המטכ"ל הבא וההנהגה של מדינת ישראל. החניכים יעברו כושר קרבי, יתנדבו בחקלאות המקומית, בשמירה קהילתית, ויסייעו למרכזי הלימוד של התושבים", הוסיף אביבי.