מיכל גאולה, יו"ר איגוד מנהלי הספריות הציבוריות, שוחחה עם ערוץ 7 לאחר דיון מתוח על עתיד הספריות שהתקיים בכנסת.

"אני לא יכולה להגיד שיצאתי בהרגשה טובה כי נראה לי שלא נגעו בדיוק בנקודות שאנחנו מציגים. השר הציג כל מיני נתונים שאינם מבוססים או נכונים. כשהשר אומר שהוא רוצה להיטיב עם הפריפריה ומקצץ את התקציב. איך זה בדיוק יקרה?", היא תוהה.

לדבריה "אומרים שהתקציבים לא נוצלו. זה קרה משום שמשרד התרבות מעביר את התקציב באיחור. השנה עוד לא קיבלנו שקל אחד ממשרד התרבות. כיצד מצפים שנממש את התקציב השנתי בשלושה חודשים? זה משהו שהמשרד צריך לתקן והשר הודה שהוא מודע לבעיה. אין סיבה שהציבור ישלם את המחיר על בעיות ניהוליות במשרד".

"ישבנו במשך עשרה חודשים וניסחנו מרכז לזכיין רכש חדש ושכנענו את הצוות המקצועי שזאת הדרך הנכונה לעבוד עם הספריות. ערב פרסום המכרז השר החליט שהוא מעביר כסף ישירות כי הוא רוצה לפתור בעיה שהוא כינה 'מנגנון רקוב'. אנחנו לא חושבים שזה הפתרון הנכון", היא מוסיפה.

גאולה מבקשת מהציבור להבין את התפקיד הייחודי שיש לספריות הציבוריות. "עיקר התפקיד של הספריות זה ספרים וקידום הקריאה, אבל זה יותר מזה, מדובר במקום שאתה נכנס אליו כשווה בין שווים, זה מקום שמצמצם פערים חברתיים וכלכליים. במרכז יש כל מיני אופציות, תיאטרון, קולנוע, שחסרים בפריפריה וכאן יש הזדמנות לאותם ילדים לקבל נקודת זינוק שווה".