
ראש המוסד לשעבר יוסי כהן החליט להאריך בשנתיים את חוזה ההעסקה שלו עם חברת ניהול ההשקעות סופטבנק.
בשיחות עם מקורבים, כפי שנחשף בחדשות 12, הסביר כהן כי ההחלטה מגיעה מאחר ובמצב הנוכחי אין היתכנות להקמת מפלגת ימין גדולה.
בחודשים האחרונים עלה שמו של כהן כמועמד אפשרי להוביל או להיות חבר במפלגת ימין חדשה יחד עם אישים דוגמת יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, ראש הממשלה נפתלי בנט או יו"ר הימין הממלכתי גדעון סער.
יחד עם זאת, כאמור, כהן החליט כי במצב הנוכחי הוא לא מעוניין להיכנס אל המערכת הפוליטית.
סקר שפורסם במעריב לפני עשרה ימים בחן הקמת מפלגת ימין חדשה בה חברים איילת שקד, כהן, ליברמן, בנט וסער ולפיו המפלגה הייתה זוכה ב-29 מנדטים.
בתרחיש כזה הפער בין מפלגת הימין למפלגה הבאה בתור עומד על עשרה מנדטים. על פי הנתונים מפלגת הליכוד זוכה ב-19 מנדטים, המחנה הממלכתי ב-16, יש עתיד ב-12, ש"ס ב-9, מפלגת הדמוקרטים (העבודה ומרצ) ב-9, עוצמה יהודית ב-9, יהדות התורה ב-7, חד"ש-תע"ל ב-5 ורע"מ ב-5.
הנפגעת העיקרית מהתחזקות מפלגת הימין, היא המחנה הממלכתי, שמאבדת שבעה מנדטים. מפלגת הציונות הדתית יורדת בתסריט כזה אל מתחת לאחוז החסימה, עם 2.7% תמיכה.