
יהושע שני, אביו של סרן אורי מרדכי שנפל בקרב בעוטף עזה בשבעה באוקטובר, ביקש היום (ראשון) מדובר צה"ל לשלוח למשפחות השכולות את קולות הקשר מיום הטבח.
את הבקשה הפנה שני ברשת החברתית X (טוויטר לשעבר) לאחר שדובר צה"ל פרסם הקלטה מדברי מפקד חיל האוויר תומר בר בקשר ללוחמים שעשו את דרכם חזרה ארצה מהתקיפה בתימן.
"דובר צה"ל שלום. משפחות שכולות רבות ממתינות לקולות הקשר מיום ה-7 באוקטובר. אנו רואים שטכנית זה פעולה פשוטה ומהירה. נודה לך מאוד אם תואיל לשחרר לנו את החומר. סך הכל מקובל שזה המינימום שמגיע לנו".
הפרשן לענייני צבא וביטחון של ערוץ 14, נועם אמיר, הגיב לשני ברקע המאבק שלו נגד דובר צה"ל: "יהושוע אתה לא מעניין אותו. הוא עסוק במלחמות אחרות".
בתוך כך, משפחות התצפיתניות שנפלו במוצב בנחל עוז במהלך מתקפת חמאס פנו לאחרונה לרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי בדרישה לקבל לידיהן את הקלטות רשת הקשר והתיעוד הוויזואלי מחדירת המחבלים ועד חטיפה בשבעה באוקטובר.
במכתב שנשלח על ידי עו"ד גלעד יצחק בר נכתב: "להקלטות ולצילומים של בנותיהן של מרשיי חשיבות במישורים שונים. יש בכך כדי לאפשר למרשיי חסד מועט עת יהא בידם תיעוד המשמרת האחרונה טרם נפילתן של בנותיהן".
עו"ד בר ציין כי "משעה שאין בהעברת התיעוד כדי לפגוע בביטחון המדינה, הרי שאין כל סיבה ראויה להמשיך ולמנוע זאת".
"במידה ולא נקבל את קולות הקשר והתיעוד של בנותינו בתוך 21 ימים, נעתור לבג"ץ", הודיעו המשפחות.
