הילה, אשתו של לוחם צה"ל שנעצר בבסיס שדה תימן בחשד להתעללות במחבל נוח'בה, אומרת לערוץ 7 כי עד לרגע זה לא שמעה מאף גורם רשמי במה מואשם בעלה ולמה נעצר.
"אף אחד לא דיבר איתנו ואינני יודעת אפילו במה בעלי מואשם. אני ניזונה מהתקשורת ועצוב שזה המצב. לא אזוז מפה עד שאקבל את התשובות ונוכיח את חפותם. אני יודעת שבעלי חף מפשע, גאה בו, ואעמוד מאחוריו ומאחורי החברים שלו", היא אומרת.
"אני מקווה שכל המדינה תעמוד מאחוריהם כי הם ראויים לכך. הם עזבו את הבית ב-7 באוקטובר ועד עכשיו הם מקריבים את המשפחות והילדים שלהם, את העבודה שלהם, אנחנו מקריבות הרבה, וקיבלנו סטירה לפנים".
"פתאום אנשים התחילו לשלוח לי כתבות והודעות שאפתח טלוויזיה. זה נפל עלי כרעם ביום בהיר. דיברו איתי רק כמה שעות אחרי ולא אמרו כלום על הסיבה שהוא נלקח ועל האישומים נגדו. בעלי במעצר בגלל תלונה של מחבל נוח'בה מהשפלים ביותר שידענו. בגללו הלוחמים שלנו עוברים את מה שהם עוברים - וזה פשוט לא ייאמן", מוסיפה הילה.
לדבריה, בעלה וחבריו שנעצרו, לא פעלו מול מחבלי הנוחב'ה מתוך מניע זדוני אלא הגיבו לאירוע. "בעלי וחבריו מסכנים את החיים שלהם ברמה יומיומית. הם לא נכנסים סתם לפעילות מול הנוח'בות. תמיד זה בעקבות מקרים שקוראים להם לטפל בהם. הם עושים את התפקיד שלהם תוך כדי סיכון חייהם".
היא גם טוענת שהצבא פעל בחוסר הגינות גם בדרך מעצר. "אין לי בעיה שיחקרו. הדרך לא הייתה ראויה אלא משפילה. עשו להם כזה תרגיל מגעיל שמבייש את הצבא, המדינה והפרקליטות. קראו להם ועשו להם מה שנקרא 'אמבוש'. זה חבל שעושים כזה תרגיל נגד לוחמים שמוסרים את נפשם בשביל המדינה הזו בגלל טענה של מחבל נוח'בה. אין בעיה לחקור אבל למה באופן הזה? זו בושה".
הילה מתנגדת למחאה אלימה נגד המעצרים אך חושבת שאסור להפסיק להפגין בשל חוסר הצדק. "אני מודה לכל מי שבא ותמך וממשיך לתמוך. זה רק מראה כמה שהעם שלנו מיוחד וכמה הוא אוהב את הלוחמים. אני לא מתייחסת לנושא האלימות במחאה כי לא הייתי חלק מזה. מותר להפגין וצריך לעשות זאת במסגרת החוק ואני מגנה כל אלימות מכל סוג - גם בהבערת צמיגים וגם בפריצה לבסיסים. המסר הוא שאנחנו לא נגד אף אחד אלא רק רוצים שישמעו את הזעקה שלנו".
