יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין אומר בכנס קטיף כי ישראל צריכה ליזום פעילות בלבנון ולא רק להמתין לתגובה האיראנית לחיסולם של בכירי חמאס וחיזבאללה.
"גם כשהאיראנים ניסו לתקוף - הצלחה גדולה לא הייתה להם. אנחנו ערוכים, אבל זה לא לכבודנו לשבת במתח במקום ליזום. אנחנו יודעים לעשות את זה וצריכים לעשות את זה", דברי אדלשטיין.
הוא התייחס גם לקריאות לפיטורי שר הביטחון על רקע המחלוקות בינו לבין ראש הממשלה על אופן ניהול המלחמה והעסקה לשחרור החטופים. "גם בחדרי חדרים עם ראש הממשלה לא הייתי נכנס לדיון הזה, אז קל וחומר שלא כאן. יש לנו שר בטחון במהלך מלחמה. אין זה ראוי להתעסק בפיטורים או לא פיטורים במציאות שכזו. צריך להיות מפוקס על מטרות המלחמה".
אדלשטיין נשאל לגבי התנהלות הצבא במעצר החשודים בהתעללות במחבל נוח'בה והשיב: "כשאני רואה את הצגת התכלית שהייתה בשדה תימן - אני חייב לשאול את עצמי אם הנושא תואם מול דובר צה"ל ומול הצנזורה. יש כאן נושאים רגישים. מישהו לקח בחשבון את ההשפעה של ההצגה הזו והספקולציות על איברים מסויימים בגופו של המחבל על החטופים שלנו בעזה?".
"כנראה שהיו אלה שאלות נכונות וחשובות, שכן העובדה היא שכבר בתשע בבוקר, הגיעו אליי לדיון בוועדה עם תשובות מראש אכ"א שהודה בטעות ואמר שדברים מסוג אלה לא יקרו יותר. התפקיד שלי הוא לפקח על הפרקליטה הצבאית, על הצבא, על הממשלה ועל שר הביטחון. לאף אחד אין חסינות ואף גורם אינו מעל הפיקוח", הדגיש.
לדבריו, אפשר להגיע לפשרות בנוגע לחוק הגיוס, אך נדרש רצון מצד כל הצדדים. "פוליטיקה, בהרבה מקרים, היא גורם מעכב. אפשר להביא את החוק תוך זמן קצר. זה פשוט, צריך רק הגיון בריא והתמקדות במהות. עם זאת, כשכל אחד בא להגשים חלומות על 'גיוס עד אחרון החרדים' והתבצרות בעמדות קיצון, ומצד שני סיסמאות על 'נמות ולא נתגייס' - זה מעכב את החוק".
"יש פתרונות מעשיים. צה"ל אמר בהתחלה שהוא רתום ויעשה כל מה שצריך כדי להביא את החוק הזה לכדי מימוש. לצערי, כנראה שצה"ל קצת נבהל מהאירוע וכעת אנחנו מקבלים ממנו תשובות רפויות. אנחנו במלחמה, יש צורך אמיתי וקריטי. אנחנו צריכים להביא פתרונות פרקטיים - לא סיסמאות. לצערי, מהקונספט של 'שגר ושכח' של הצווים - לא נראה גיוס אמיתי. צריך חוק מסודר, צריך מסגרת, הנושא דורש רצינות. אני יכול להתחייב שעשיתי, עושה ואעשה את הכל כדי שחוק הגיוס יעבור ויהיה כזה שמצד אחד יענה על צרכי הצבא, גם יהיה נכון למדינה וגם יהיה מענה לבחור החרדי כדי שיוכל להיכנס חרדי ולצאת חרדי", סיכם.