השרה להגנת הסביבה עידית סילמן ערכה היום (ראשון) יחד עם ראש מועצת גוש עציון ירון רוזנטל, ביקור חירום באתר מטמנת אלמינייה, בעקבות קריסת המטמנה בסוף השבוע האחרון שגרמה למפגע סביבתי חמור וזרימת שפכים מסוכנים באזורים רגישים.

האירוע, שחשף את ההשלכות החמורות של ניהול פסולת לקוי ביו"ש, מדגיש את החשיבות הקריטית של ניהול וקידום מדיניות ואכיפה סביבתית אחידה ושוויונית ביהודה ושומרון על ידי הממשלה והמשרד.

יתרה מכך, אתרי פסולת וכן מתקני קצה באיזורי יו"ש חייבים להיות מנוהלים ומפוקחים כך שהחקיקה הסביבתית כגון חוק אוויר נקי, חוק שמירת ניקיון ועוד יחולו עליהם בכדי שלא יווצרו מפגעים סביבתיים.

המשרד להגנת הסביבה קידם החלטת ממשלה הנוגעת למפגעי סביבה חוצי גבולות ביהודה ושומרון. מאז אישורה, השרה סילמן פועלת באופן נחוש לקידום המשילות הסביבתית בישראל בכלל, וביהודה ושומרון בפרט.

במסגרת זו, הוקמה ועדה בין-משרדית שתפקידה לקדם את יישום החוקים הסביבתיים באזור, ובהם חוק אוויר נקי וחוק שמירת הניקיון. השרה קיימה פגישות עם צוות השר במשרד הביטחון, המינהל האזרחי, יחידות האכיפה, ארגוני סביבה, איגודי ערים, החברה האזרחית ותושבי יו"ש.

בנוסף, שיגרה השרה מכתב לשר הביטחון יואב גלנט ולשר האוצר ושר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ', בבקשה לקדם את החלת החוקים הסביבתיים ביהודה ושומרון באמצעות צווי אלוף.

הקריסה במטמנת אלמיניה ממחישה בצורה הברורה ביותר את הצורך הדחוף במשילות סביבתית באזור יהודה ושומרון. ננקוט בכל האמצעים הדרושים כדי להבטיח שסביבה נקייה ושמירה על הבריאות יהיו נחלת כלל תושבי האזור. יהודה ושומרון, כמו גם בקעת הירדן, לא ימשיכו להיות החצר האחורית הסביבתית של מדינת ישראל. במים ובאוויר אין גבולות: כולנו חשופים לפגיעות הסביבתיות, והזיהום מסוכן ומשפיע על כולנו", אמרה סילמן.

ראש מועצת גוש עציון, ירון רוזנטל, הוסיף: "אנחנו צריכים פה מהפכה. לא שינויים קלים ושיפורים. מדינת ישראל חייבת לקחת אחריות על כל נושא הפסולת ומכוני טיהור השפכים ביהודה ושומרון. האירוע החמור הזה שזיהם את נחל דרגה, נחל תקוע וכנראה גם את ים המלח חייב להוות קריאת אזהרה לכולם".

השרה סילמן סיכמה: "יישום החקיקה הסביבתית ביהודה ושומרון ישפיע לא רק על תושבי האזור - אלא גם על תושבי גוש דן, בני ברק, ירושלים, כפר סבא, השרון, בקעת הירדן ועוד".