שר התרבות והספורט מיקי זוהר לא הוזמן לטקס פרסי אופיר שייערך מחר (ראשון), זאת ברקע ההתנגדות לרפורמת הקולנוע שהוא מקדם.
בלשכת זוהר הגיבו ואמרו כי השר לא הוזמן לאירוע וציינו שהוא "לא התכוון כלל להשתתף השנה בטקס פרסי אופיר עקב המצב במדינה".
מטעמו נמסר כי "השר זוהר סבור כי בזמן שהחטופים והחטופות עדיין נמקים בשבי החמאס וחיילי צה"ל הגיבורים מחרפים נפשם בחזיתות השונות - זה לא ראוי כי ישתתף בטקס חגיגי שכזה. השר גם לא הוזמן לטקס".
נזכיר כי בטקס שנערך אשתקד השר זוהר לא הגיע מאחר ולדבריו הוא הוזמן לאירוע אחר שנערך בזמן הטקס. ממשרד התרבות והספורט נמסר: "שר התרבות והספורט מקפיד להגיע לכנסים, לטקסים ואירועים, אליהם הוא מוזמן, אך בשבוע הבא נבצר ממנו להגיע לטקס בשל אילוצים קודמים".
האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה הכריזה לפני כחודש על העולים לשלב הגמר במירוץ לטקס פרסי אופיר.
עיון ברשימה מגלה כי השפעות המלחמה ניכרות היטב על הקולנוע הישראלי: 3 מתוך 5 הסרטים התיעודיים הקצרים (מתחת ל-60 דק') עוסקים באירועי ה-7 באוקטובר. והם:
'אביגיל' (קשת 12) - בן שני עוקב אחר אביגיל בת ה-3, השבויה הצעירה ביותר ששוחררה משבי החמאס, והתאקלמותה בחיק משפחתה החדשה לאחר ששני הוריה נרצחו.
'זעקות ואז שתיקה' - הסרט הדוקומנטרי בהובלת שריל סנדברג, שחשף את הפשעים המיניים שביצעו מחבלי החמאס. הסרט מביא עדויות מפי חטופות משוחררות, שורדות וניצולים שהיו בזירות הטבח השונות בשבת השחורה.
'#נובה' - הסרט התיעודי על הטבח שאירע בפסטיבל "נובה". סרטו של דן פאר נוצר מקטעי וידאו ואודיו של ניצולים שצילמו והקליטו עצמם בזמן אמת. הוא זכה לנתוני צפייה גבוהים והתברג ברשימת הסרטים התיעודיים הנצפים ביותר ב-2023.
בנוסף, יהב וינר ז"ל, יוצר, שחקן, מפיק וצלם קולנוע, שנרצח ב-7 באוקטובר בכפר עזה והוא בן 37 במותו, משאיר אחריו ירושה אמנותית עם העמדת "הילד" בקטגוריית הסרט העלילתי הקצר הטוב ביותר.
מדובר בסרט סטודנטים בכיכובם של יורם טולדנו ונמרוד פלג, שהופק כסרט גמר במסגרת לימודיו של וינר במנשר לאמנות. הוא תוקצב באמצעות מימון המונים וצולם בכפר עזה ומוקדש לזכרו של ג'ימי קדושים, חבר הקיבוץ, שנהרג מפגיעת פצמ"ר בשנת 2008 בזמן שעבד בגינתו.