
צה"ל הודיע רשמית כי שלושת החטופים שנהרגו בשבי חמאס בעזה וגופותיהם חולצו בדצמבר, רון שרמן, ניק בייזר ואליה טולדנו ז"ל, נהרגו מהפצצת צה"ל ברצועה.
מממצאי התחקיר עולה הערכה כי בסבירות גבוהה השלושה נהרגו מתוצר לוואי של תקיפה אווירית של צה"ל, במהלך חיסולו של מפקד החטיבה הצפונית של החמאס, אחמד ע'נדור, ב-10 בנובמבר 2023.
בצה"ל מציינים כי "מדובר בהערכה בסבירות גבוהה נוכח כלל הנתונים, אך לא ניתן לקבוע בוודאות את נסיבות מותם. קביעה זו מבוססת על מיקום מציאת גופותיהם ביחס לפגיעת התקיפה, חקר ביצועים של התקיפה, ממצאי מודיעין, תוצאות הדו"חות הפתולוגיים וכן קביעת המכון לרפואה משפטית".
עוד ציינו כי "מהתחקיר עולה כי שלושת החטופים הוחזקו במתחם המנהרות ממנו פעל ע׳נדור. בעת התקיפה לא היה בידי צה"ל מידע על הימצאות חטופים במתחם שהותקף, ויתרה מכך, היה מידע שהצביע על מיקומם במקום אחר, ולכן המרחב לא הוגדר כאזור שבו יש חשד לנוכחות חטופים. לאורך כל המלחמה, צה"ל לא תוקף במרחבים בהם יש אינדיקציות או חשד להמצאות חטופים. צה"ל מפעיל מנגנון של מפקדת השבויים והנעדרים באגף המודיעין, שמטרתו לוודא שהפעולות ההתקפיות אינן פוגעות בחטופים ככל הניתן, ומשקיע מאמצים גדולים בהבאת מידע אודות החטופים".
בצבא עדכנו היום את משפחותיהם של השלושה. בייזר ושרמן היו חיילים וטולדנו נחטף ממסיבת הנובה, וגופותיהם נמצאו במנהרה בג'בליה וחולצו ממנה ב-14 בדצמבר.
משפחת שרמן ניהלה מאבק כדי להגיע לחקר האמת לסיבה שהובילה למות בנה והציבה על קברו כיתוב חריג בו נכתב: "נחטף, הופקר, והוקרב בעזה על ידי ממשלת המחדל באסון 7 באוקטובר 2023".
