לוחם בלבנון
לוחם בלבנוןצילום: דובר צה"ל

אל"מ במיל' קובי מרום, פרשן לביטחון לאומי ומומחה לזירה הצפונית, התייחס בריאיון הבוקר (שלישי) לרדיו 103FM למצב בלחימה מול חיזבאללה ואמר כי אסור לישראל להסכים כעת להפסקת אש.

"חיזבאללה, אחרי המכה הקשה שהוא ספג בחודש האחרון, אומר במפורש שהוא רוצה הפסקת אש, כולל הפטרונים שלו מטהרן", אמר מרום והוסיף: "הוא לא חשב שהוא יגיע לפגיעה כזאת, ויש לו חשש אמיתי שהוא הולך לאבד את האחיזה שלו כגורם כוח בלבנון. האוגדות שלו מתפקדות בצורה מניחה את הדעת. הירי האסטרטגי הוא סרט אחר: יש פה ירי ספורדי. הוא לא מצביע על התאוששות מלאה, ואלה ימים שישראל צריכה לנצל".

על הניסיונות של ארה"ב להביא לבחירת נשיא חדש ללבנון שלא תלוי בחיזבאללה אמר: "אנחנו רואים מתקפה של האיראנים שלא לאבד את המאחז. כמה זה יצליח? נראה, אבל יש הזדמנות דרך ההישגים של צה"ל לפגוע במעמדו, ולהחליש אותו בתוך הזירה הפנימית".

עוד טען כי העובדה שאין לחיזבאללה הנהגה היא קריטית. 1.3 מיליון פליטים שיעים מייצרים מציאות קשה בזירה הפנים לבנונית, ולכן אסור לישראל להפסיק את האש. המשא ומתן שמתנהל בימים אלה תחת אש, והמשך הפגיעה של ישראל בהם, היא מנוף שאנחנו מסוגלים לייצר כדי שתושבי הצפון יחזרו הביתה".

יחד עם זאת, מרום מציע שלא להכנס לשאננות: "אין לחיזבאללה הנהגה גם ברגע זה, אבל זה ארגון רציני שהתכונן למערכה הזאת. האירוע הקשה בבא"ח גולני צריך לתת לנו שיעור בצניעות. יש לו עשרות אלפי לוחמים, ויכולות מרובות במגוון של תחומים. ראינו אירוע מתוחכם שנועד לאתגר אותנו".

"צה"ל מגלה את המערכת העצומה שחיזבאללה בנה מאות מטרים מבתינו. זה מראה את המחיר של המדיניות המופקרת של הכלה והבלגה, ושל 'שקט יוביל לשקט'. לאן ישראל צריכה ללכת? הפגיעה הקשה בחיזבאללה יכולה ליצור מציאות אחרת לחלוטין".

בהמשך אמר: "אל מול מטרת המלחמה שהקבינט הגדיר, אפשר לייצר רצועת ביטחון מפורזת. לרצועת הביטחון לא יחזרו לוחמים שחלקם היא לוחמי רדואן. יש ויכוח האם נותנים לכולם לחזור, והכי חשוב להתעקש על מדיניות אגרסיבית מול התעצמות כאשר מנגנון האכיפה יהיה צה"ל. חופש פעולה של ישראל אל מול הפרות".

"יש מגבלות אמריקניות על תקיפה בביירות, ועל המהלך הקרקעי המוגבל של צה"ל. זה חמור, כי אלה מרכזי הכובד של חיזבאללה. הפעולה של צה"ל מוגבלת מדי. זה קורה כשהשיח בין המנהיגים הוא כל כך בעייתי, ביידן ונתניהו מדברים רק פעם בחודש וחצי, ואי אפשר להגיע להבנות גם בסוגיות של מחלוקת. ישראל היתה צריכה להתעקש על מרכזי הכובד שלהם".