
אפליקציית ספורט שמשמשת בין היתר רבים ממאבטחיו של נשיא צרפת עמנואל מקרון - חשפה את מיקומם.
לפי דיווח בעיתון לה מונד, חשיפת המיקומים, אפשרה לגלות באיזה מלון צפוי לשהות הנשיא הצרפתי כשהוא יוצא לביקורים ברחבי העולם.
תפקיד האפליקציה היא לתעד מרחקים והישגי ספורט של המשתמשים וכן לשתף את ההישגים ברשתות החברתיות.
לפי הפרסום, קבוצת מאבטחים של מקרון, נרשמה לאפליקציה תחת שמם המלא והאמיתי וכן פרסמו תמונות ופרטים אישיים.
בין היתר תועד פרופיל של אדם בשם פייר שנראה שריצת הבוקר שלו מתחילה ומסתיימת בארמון האליזה - דבר שמזהה אותו כמאבטח של הנשיא הצרפתי.
בנוסף, נבדקו 12 פרופילים שחופפים לנסיעות של הנשיא מקרון שנים לאחור וכן לנסיעות של הנשיא הקודם פרנסואה הולנד.
לפי האפליקציה, במקרה של ביקור מדיני, יצאו המאבטחים אל מדינת היעד יום או יומיים לפני בכדי לאבטח את המקום וקיימו באיזור אימונים שחשפו את מיקומם.
בארמון האליזה התייחסו לפרסום ואמרו כי ההשפעות של השימוש באפליקציית הספורט על ידי כמה מאנשי האבטחה לא בעלות השפעה משמעותית ולא משפיעות כלל על ביטחונו של נשיא צרפת.
