ערב מתקפת הביפרים, במוסד חיפשו שעות אחר ביפר ממולכד שנאסף במהלך מבצע מיוחד בלבנון - עד שהתברר שנוטרל, כך חושף הערב (ראשון) כתב התאגיד רועי שרון.
מפרטי האירוע עולה כי במהלך החודשים האחרונים, במסגרת הפעילות הקרקעית החשאית בלבנון, לוחמים מיחידה מיוחדת אספו ביפר השייך למחבלי חיזבאללה והביאו אותו לארץ.
הביפר שאותר באחד המבצעים בלבנון הובא למוסד. לקראת הפעלת מבצע הביפרים נזכרו במוסד שיש להם ביפר כזה, מכשיר חשוד שיכול להתפוצץ גם.
במשך שעות ניסו במוסד לאתר את הביפר כדי שלא יתפוצץ. לאחר חיפושים הבינו כי ברגע שהביפר הגיע למוסד היה מי שהבין את האירוע וניטרל אותו.
העיתון "וושינגטון פוסט" פרסם בעבר תחקיר הכולל פרטים על מבצע פיצוצי הביפרים ומכשירי הקשר של מחבלי חיזבאללה.
מהתחקיר עולה כי הביפרים המתפוצצים נבנו בישראל ב-2022 והוכנסו לקו האספקה של חברת "אפולו" מטיוואן מבלי שזו תדע על כך.
נציגת מכירות הצליחה לשכנע את חיזבאללה לרכוש 5,000 ביפרים בנימוק שמדובר באמצעי תקשורת חסין מפני ריגול ישראלי. הנציגה המליצה על הדגם בעל הסוללה המוגדלת והמארז הקשיח. ארגון הטרור רכש את הביפרים וצייד בהם את פעיליו.
למבצע קדמה פעולה אחרת של המוסד לפני עשור, במסגרתה נמכרו לחיזבאללה מאות מכשירי קשר, שהועברו למחבלי חיזבאללה. במכשירים אלה הותקן לא רק חומר נפץ, אלא גם אמצעי מעקב, שאיפשרו לישראל להאזין לשיחות שנערכו במכשירים.
לפי הדיווח, בימים שלפני המבצע, מקבלי ההחלטות בישראל התלבטו אם אכן לפוצץ את המכשירים, מחשש לתגובה חריפה מצד חיזבאללה.
לאחר ההחלטה על הפעולה, המחבלים קיבלו הודעה בביפר שבה נכתב כי ממתינה להם הודעה מוצפנת, שקריאתה חייבה לחיצה על שני כפתורים במקביל ושימוש בשתי הידיים. כך ישראל הבטיחה שהפציעות של מחבלי חיזבאללה יהיו משמעותיות והם ייפגעו בשתי ידיהם.