יושב ראש ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, ח"כ עודד פורר, סבור כי הרחקת ח"כ עופר כסיף מהכנסת היא צעד חלש מדי ואיחור בהתמודדות מול קריאות המסיתות נגד מדינת ישראל.
בראיון לערוץ 7 אמר כי "הכנסת הייתה צריכה לפעול כבר לפני זמן רב להרחיקו ולהוציאו מתפקידו לצמיתות".
"זה מעט מדי ומאוחר מדי," אמר פורר, "היו חסרים לנו עוד חמישה קולות בלבד כדי להדיח את כסיף מהכנסת. אין מקום למי שתומך במאבק אלים נגד מדינת ישראל שוב ושוב. לצערי, מה שנעשה כאן, כעת, הוא סימן שהדמוקרטיה הישראלית צריכה להחזיק בקו ברור נגד הסתה ותמיכה במאבק מזוין".
הוא ציין כי החוק במדינת ישראל מחייב להוקיע כל קריאה כזו, אך הוסיף כי "הקו הזה צריך להישמר ולא להיות מטושטש על ידי פוליטיקה קטנה".
פורר התייחס גם להצעת החוק שלו, איסור הכחשת טבח 7 באוקטובר. ההצעה לדבריו נועדה להגן על זכר הקורבנות ולהבטיח שמדינת ישראל לא תעמוד מנגד אל מול ניסיונות להכחיש או לעוות את מה שאירע. "כשם שהעולם נאבק בהכחשת השואה, כך עלינו להיות חלוצים במאבק להכחשת טבח שבעה באוקטובר," אמר פורר.
לדבריו, החוק שמבקש לאסור הכחשת הטבח מבוסס על חוק איסור הכחשת שואה שנחקק ב-1986, ובא להגן על זכרם של הקורבנות ולהבטיח את קיומה של ישראל כמדינה חזקה וזוכרת.
ביום העלייה, הביע פורר את הערכתו לאלפי היהודים שעלו לישראל בשנה האחרונה, זאת למרות המצב הביטחוני המתוח. הוא ציין כי התמונות הקשות מאירופה, של גילויי אנטישמיות חריפים, מהוות קריאת השכמה ליהודים בחו"ל לבוא לישראל ולהשתלב בחיי המדינה. "הבית של העם היהודי הוא כאן, בישראל, וכל יהודי מוזמן לעלות ולמצוא כאן בית ותחושת ביטחון," הדגיש.
לדבריו, בשנת המלחמה האחרונה הגיעו לישראל כ-30 אלף עולים חדשים, מהם כ-6,000 בגילאי גיוס. חלקם התגייסו לצה"ל ימים ספורים בלבד לאחר הגעתם, והחלו מיד לשאת בנטל ולהילחם על המדינה.
"מדובר באנשים מדהימים," אמר, "אנחנו צריכים לחוקק את חוק הגיוס כדי לוודא שכל מי שחי כאן ישתתף בנטל ויבטיח את עתידנו במדינה שלנו".