לוחמים ביהודה ושומרון
לוחמים ביהודה ושומרוןצילום: דובר צה"ל

דובר צה"ל עדכן כי שני לוחמי מג"ב נפצעו הבוקר (רביעי) מאבנים שזרקו פעילי ימין קיצוניים על כוחות הביטחון שפעלו להרס שלושה מבנים בגבעת עוז יוסף הסמוכה לאיתמר ולכפר בית פוריק בשומרון.

צה"ל הוסיף כי לאחר מכן, הפעילים נכנסו לכפר בית פוריק, הציתו רכוש במרחב ויידו אבנים לעבר הכפר. ההתפרעויות התרחבו למרחב חווארה ובמהלכה הוצת רכוש ויודו אבנים.

בפאתי הכפר רוג׳יב התפתח חיכוך בין הפעילים לכוחות הביטחון שהגיעו לנקודה. האירועים פוזרו ומספר ישראלים נעצרו והועברו להמשך טיפול כוחות הביטחון.

"צה"ל רואה בחומרה רבה כל אלימות כלפי משרתיו וכוחות הביטחון, העושים לילות כימים לביטחון אזרחי האזור. יש לגנות אירועים אלה ולמצות את הדין עם מפרי החוק", נמסר מצה"ל.

במנהל האזרחי אמרו על הריסת המבנים כי "בוצעו פעילות אכיפה נגד שלושה רכיבי בינוי לא חוקיים שהוקמו על קרקע פלסטינית פרטית סמוך לשכם שבמרחב שומרון. הבינוי הוקם שלא כדין ופונה בהחלטת מערכת הביטחון, גם לנוכח אירועי פשיעה רבים שיצאו מהאזור וכוונו נגד פלסטינים במרחב, אירועים אשר היה בהם פוטנציאל להביא להבערת האזור".

עוד נטען כי "אחד מרכיבי הבינוי שימש כבית מדרש, והשוהים במקום התבקשו לפנותו מבעוד מועד מתוך כבוד לקדושת המקום. הכוחות שפעלו במרחב הונחו לפעול מתוך רגישות ושמירה על תשמישי הקדושה במבנה".