מליאת הכנסת אישרה בצהריים (רביעי) בקריאה טרומית את הצעת חוק מסירת מידע סודי לראש הממשלה ולשרים, שכונה 'חוק פלדשטיין', של חברי הכנסת חנוך מלביצקי ועמית הלוי.
59 חברי כנסת תמכו בהצעה, אל מול 52 שהתנגדו, והיא תועבר לדיון בוועדת הכנסת שתיקבע באיזו ועדה תידון ההצעה.
לפי ההצעה "מוצע לקבוע כי עבירות מסירת ידיעה סודית או מסירת ידיעה ללא היתר לא יחולו על מסירת מידע לראש הממשלה, לשר הביטחון או לשר שהעניינים הסודיים מצויים בתחום סמכותו, לפי העניין, אף אם הדבר נעשה תוך חריגה מסמכות או ללא רשות או הסמכה".
ח"כ מלביצקי, מיוזמי ההצעה, אמר: "אנו נמצאים בתקופה חשוכה. הדמוקרטיה שלנו נתונה תחת מתקפה על ידי דרג פקידותי שחושב שנכון וראוי להסתיר מידע מדרג מדיני שהוא בעל אחריות. אנשים שלקחו על עצמם להעביר מידע לראש הממשלה נרדפים. הצעת החוק הזו מבקשת להבהיר: אם יש לכם מידע שאתם חושבים שצריך להגיע לדרג מדיני ממונה והאחראי עליכם מסרב להעבירו – גשו ותעבירו את המידע, אנחנו נשמור עליכם".
השר המקשר בין הממשלה לכנסת, דוד אמסלם, אמר: "קרה אירוע שבו ראש הממשלה לא קיבל מסמך חשוב. לתפיסתי השב"כ המוסד וצה"ל אמורים להביא את המידע למקבלי ההחלטות, שעל בסיסו הם מקבלים החלטות. הצעת החוק אומרת שאדם בתוך המערכת שחושב שיש מידע חשוב שראש הממשלה אמור לקבלו – הוא יכול להעביר את המידע ישירות לראש הממשלה. אם יש צורך אותו אדם יטופל במישור המשמעתי בתוך צה"ל, אבל אדם שכזה הוא לא עבריין פלילי".
ראש האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, אמר במליאה: "ראש הממשלה ידע על המסמך. לא היה מעולם דבר כזה שלשכת ראש ממשלה נתפסה על חם מדליפה מסמכים סודיים לעיתונות זרה. איך זה שהם לא בחדר החקירות עכשיו? לעניין ההצעה, האם כל נגד בצה"ל ישלח עכשיו מסמכים סודיים למשרד ראש הממשלה? הרי לא היה מדליף גדול מנתניהו בתולדות המדינה. כל החוק הזה הוא בושה אחת גדולה של ממשלה שלא מצליחה לשים שום דבר על השולחן שנוגע לטובתם של אזרחי מדינת ישראל".
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "בתקופת מלחמת חרבות ברזל רבו הפרסומים על הסתרת מידע ביטחוני חיוני מראש הממשלה בפרט ומהדרג המדיני בכלל. בטרם פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל', אנשי צבא רבים נחשפו למידע קריטי אודות תכנית יריחו לפלישת כוחות ארגון הטרור חמאס לשטחי ישראל, אך מידע זה לא מצא את דרכו לראש הממשלה ולדרג המדיני. גם במהלך המלחמה מסמכים קריטיים ביחס לכוונות האויב לא הגיעו לשולחן מקבלי ההחלטות בדרג המדיני".
"כדי לוודא כי הדרג המדיני בכלל וראש הממשלה בפרט, עליהם מוטלת האחריות הכבדה של שליחת מיטב בנינו ובנותינו לקרב, יקבלו את מלוא המידע הנחוץ להם כדי לקבל את ההחלטות, וכדי למנוע כל חשש בקרב אנשי מערכות הביטחון מהעברת מידע, מוצע בזאת למנוע כל הפללה של העברת מידע חיוני לשר הממונה או לראש הממשלה".