השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, מתייחס באולפן ערוץ 7 לחשדות נגד נצ"מ אבישי מועלם מפקד מרחב ש"י, וטוען כי מדובר בחקירה שהאופי שלה פוליטי לגמרי.

"הטענות היו נגד קיום מדיניות השר ומדוע הוא לא רודף ועוצר עוד יהודים. איזה מן דבר זה? יש כאן אמירה מאוד ברורה שהמשטרה פועלת לפי החוק ועוצרת עבריינים. שימ"ר ש"י צריך להתעסק בדברים הכי חשובים לביטחון. זה מה שאבישי מועלם עשה. הוא לא היה מוכן לרדיפה ולכן הוא נעצר כאחרון העבריינים", מאשים בן גביר".

הוא מוסיף ומסביר מדוע יש מי שזועמים על המדיניות שלו, "יש מי שזועמים על השינוי שהובלתי במדיניות. ציפו שיגיע איזה שר 'עציץ', שיצהיר כל מיני הצהרות, אבל לא יקרה פה כלום. פתאום אחרי שנתיים, גם הם, גם היועצת המשפטית לממשלה, רואים שהצלחתי לעשות שינוי אדיר. זה לא רק 18 ניצבים שהחלפתי, והמפכ"ל ונציב השב"ס החדש, אלו גם השינויים במדיניות".

הוא מפרט את שינוי המדיניות: "רואים בבתי הסוהר פתאום אין קנטינות, ואין לאפות, ואין מרמלדות. גם בימ"ר ש"י עשינו שינוי. זו הייתה יחידה שהתעסקה בעיקר בלרדוף אחרי נערות גבעות עם טושים. מהמצב הזה, היא הפכה להיות יחידה לוחמנית, החותרת לביטחון אישי של המתיישבים ומתעסקת בעבירות הכי חשובות - רצח, זריקות אבנים, ידוי בקבוקי עבירה".

"כמובן, אם יש יהודי שיעשה דבר כזה, הוא ייעצר על ידי ימ"ר שי ויטופל. תהו בפני אבישי מועלם מדוע הוא לא מתנכל ליהודים ואני אומר - טוב מאוד שיש קצינים שלא רודפים אחרי יהודים, ולא מתנכלים ופועלים באופן לא מפלה", מדגיש השר.

בן גביר לא רק גיבה את מועלם בהצהרות אלא גם החליט לעכב את סבב המינויים במרחב כינרת של המשטרה שהקצין מועמד לקידום במסגרתו. "אני נותן לו גיבוי. ממשיכים בסבבי המינוי האחרים, אלא לגבי המקום שבו הוא היה מועמד בולט, אני עוצר את המינוי. לא אתן לרדיפה, להתנכלות, לאכזריות כלפי קצין מצטיין, לשבש את שיקול הדעת. הוא יתמודד יחד עם כולם והטוב ינצח".

השר מציין כי הוא עדיין המום מהדרך בה נעצרו מועלם ונציב השב"ס קובי יעקובי וחושב שהיועצת המשפטית לממשלה הגזימה כשנתנה לכך יד. "זה הזוי. הסיפור הוא יישום מדיניות. זה לא סוד שקובי יעקובי יישם את מדיניות השר בנוגע לבתי הכלא. אני גאה בו. זה לא סוד שהיועצת מאוד לא אהבה את זה. היא דרשה מאיתנו לתת פירות לנו'חבות ואמרה יחד עם השב"כ שזה יגרום לדה-לגיטמציה לישראל בעולם".

"אני הייתי מעדיף עונש מוות לכל מחבלי הנו'חבה, אבל אם זה לא קורה ועד שאני אשכנע את ראש הממשלה לעשות את זה, אין ספק שהמדיניות הזאת של חתירה למגע, של נחישות, של הבהרה מי בעלי הבית, מצדיקה את עצמה".

על גלי בהרב-מיארה יש לו בטן מלאה. "היוע"משית תקעה לנו מקלות בגלגלים מהרגע הראשון. לפני השבעה באוקטובר מחבלים בבתי הכלא דיברו בטלפון ללא הגבלה. החלטתי לסגור את האפשרות. הצעתי לעצור את משפחות הפשע במעצר מנהלי. היום כל האנשים הללו הם היעדים - או שנרצחו או שרצחו".

הוא ממשיך ואומר: "הבעיה שלי היא לא רק עם היועמ"שית. הגענו לרגע האמת ואי אפשר כל היום לקטר. אני דורש מחברי שנעלה ביחד את ההחלטה לפטר אותה ולהעביר את זה לוועדת גרוניס. גם אם בג"ץ יכול להתערב אנחנו צריכים לעשות את המאמץ שלנו".

כשהוא נשאל האם יש הבדלים בין מעצר מנהלי לערבים ויהודים עונה השר "אי אפשר להשוות. כשאתה מסתכל ובודק במה מדובר, אז אתה רואה שערבים נעצרים במעצר מנהלי בגין ניסיונות לרצח, זריקת בקבוקי תעברה, חברות בחמאס, בעוד אצל היהודים הטענה היא שהם הזיקו לרכוש. אני לא מקל ראש בעבירות של נזק לרכוש וצריך למצות את הדין עם כל מי שעובר אותן - אבל הן לא סיבה למעצר מנהלי".

"הנשק של מעצר מנהלי ניתן לנו כדי להשתמש בו במקרים כמו רצח, במקרים שבהם כלו כל הקיצין, והתחושה היא ששירות הביטחון הכללי משתמש במעצרים הללו בסיטונות נגד אותם צעירים. זה לא צריך להיות קשור לשאלה אם מדובר ביהודי או בערבי, אלא לחומר שבא בפני שר הביטחון. הצלחתי להוכיח שאני לא חותמת גומי ואני מקווה שגם שר הביטחון כ"ץ יוכיח זאת", מוסיף בן גביר.

לשאלה האם נכון כעת לדבר על התיישבות יהודית בעזה כשהדבר רחוק מהקונצנזוס הלאומי הוא עונה "התיישבות יהודית בעזה היא קודם כל הניצחון הכי גדול שלנו על החמאס. תמיד כשמדינת ישראל ניצחה היא שחררה שטח. אנחנו במציאות שעדיין לא הכרענו את החמאס באופן סופי. התיישבות יהודית חשובה אבל לצידה חייבת להיות תוכנית מבוססת לעידוד הגירה מרצון. אני חושב שהרבה מאוד ינצלו את ההצעה הזו. אני מקווה שראש הממשלה ילך בדרך הזו. ראש הממשלה בעבר היה נגד המהלך והיום ההתנגדות נעלמה".

בן גביר מדגיש כי הוא רגיש למשפחות החטופים אך לא מוכן לכל עסקה שתונח על השולחן. "אני מסתכל להם בעיניים, מחבק אותם, אבל גם אומר להם: 'יש לי אחריות בתור שר לביטחון לאומי, בתור חבר קבינט'. אני רוצה אותם הביתה, אבל הדרך להביא אותם היא לא בעסקאות כניעה ולא בעסקאות הפקרה, אלא בלעצור את הדלק לחמאס, לקבוע שהומניטרי רק תמורת הומניטרי. במצב כזה חמאס, ייפול על הברכיים".

"זה לא סוד שאני מוצא את עצמי רבות בדעת מיעוט. בהומניטרי הייתי היחיד שהצבעתי נגד, כך גם בעניין המתווה בלבנון וכך לגבי הקרסת הרשות הפלסטינית. אני מצפה מחברי השרים שמדברים ואומרים דברים דומים להיות איתי בדעות האלה. ראש הממשלה יודע מצוין מה הקווים האדומים שלי. אני רוצה את כולם הביתה אבל לא במחיר של עסקה מופקרת שתסכן אחרי זה עשרות אלפים אחרים. יש גורמים שבכוונה מכניסים טריז, ומנסים לתקוע את הדברים, וכל דבר לוקחים לכיוון הפוליטי. אני חושב שבנושא הזה כולנו ביחד".

השר מתייחס גם לשיתופי פעולה עם מפלגת הציונות הדתית. "אנחנו משתפים פעולה בכל מיני נושאים. אני מודה שיש נושאים שאני הייתי רוצה שהם יותר יהיו איתי, לדוגמה פיטורי היועמ"שית. אני מאוד מאוד מצפה גם מהשר סמוטריץ', גם מהשרה סטרוק וגם מהשר סופר, לתמוך בממשלה בפיטורים. אי אפשר כל הזמן רק לדבר נגדה, צריך גם לעשות נגדה".

על נפילת המשטר הסורי הוא אומר "זה יוצר לנו המון אתגרים ומעניק המון הזדמנויות. הייתי בישיבת קבינט על זה ולא אוכל להרחיב יותר".