השר והמשנה לראש הממשלה לשעבר חיים רמון סבור כי שיח פיטורי היועצת המשפטית לממשלה הוא שיח מיותר וחסר כל סיכוי ואף כזה המחזק את מעמדה החזק ממילא של היועמ"שית.
בראיון לערוץ 7 מפרט רמון את עמדתו בסוגיה ומזכיר כי קיים הליך מסודר להדחה והליך זה מתחיל בפניה מסודרת לוועדה שמינתה את היועמ"שית, ועדה בראשותו של השופט גרוניס שעמדתו על כישוריה כבר ידועים.
ועדה זו אמורה לשקול את הדברים ולשגר את המלצותיה לממשלה, אך הוא סבור כי הסיכוי שתהיה המלצה להדחתה של בהרב מיארה הוא "גובל באפס עד לא קיים, ואני לא מניח שהממשלה תדיח יועצת משפטית בניגוד לעמדת הוועדה".
"זה בסדר שחברי הכנסת מדברים והבייס שמח ויש מי שמחתים חתימות", אומר חיים רמון בזלזול ומוסיף: "מגיע לכם...". בדבריו הוא מזכיר: "הצעתי לכם את דרך המלך. לפני ששר המשפטים, ידידי יריב לוין, יצא עם הרפורמה בינואר 23, נפגשתי איתו ואמרתי לו שלא זו הדרך. יש דבר אחד שאי אפשר להשלים איתו וזה היועצת המשפטית לממשלה. אין תפקיד כזה עם ניגוד עניינים ללא אח ורע בעולם. יש על זה קונצמנזוס. מדובר בתפקיד שנוגע לשורש העניין של זכויות חשודים, אסירים ונאשמים, והפיצול (בין תפקיד היועצת לתובע הכללי) הוא חיוני".
"כשבאו לעשות רפורמות היו מי שאמרו שמצאו בבנגלדש והודו שזה כמו בישראל, אבל בנושא הזה של תפקיד היועמ"ש אין, אין אפילו על יד. פרופ' אבינרי המנוח קבע שהיועמ"ש בישראל הוא האיש הכי חזק בעולם, יותר מנשיא ארה"ב, רוסיה וצרפת. הוא הכי חזק בעולם והוא אפילו לא נבחר. פרופ' רובינשטיין המנוח אמר שהיועמ"ש בישראל הוא כמו לואי ה-14 ואז תיקן ואמר שללואי ה-14 הייתה מועצת המלכים, וכאן גם את זה אין ומדובר בשלטון ללא מיצרים".
מהלך שבו השר לוין היה נוקט לפיצול תפקיד היועמ"ש היה זוכה, משוכנע רמון, בהסכמה רחבה הרבה יותר. הוא מזכיר בדבריו כי פיצול זה היה דגלו של גדעון סער שכאשר מינה את בהרב מיארה הבהיר שבכוונתו לפעול לפיצולו של התפקיד. "פרופ' מאוטנר אמר שהיועמ"ש נוטה בעיקר להיות תובע ומנצל את תפקידו כדי לאיים על השרים, אבל כשהתפקיד מפוצל הוא מגן על זכויות והתובע עוסק בתביעה. אם היה פיצול של תפקיד היועמ"ש, בחיים לא הייתה פרשת פלדשטיין וגם לא הייתה פרשת עצורי הזיקוק כי היו דואגים לזכויותיהם, אבל עכשיו אין מגבלות של כוח ולכן זו הייתה טעות נוראה שאני לא יודע אם ניתן לתקן אותה, אבל אל תבלבלו את המוח על הדחת היועמ"שית".
"גם אם תצליחו, כל מי שיתמנה הכוח יסחרר אותו והוא יהיה אותו דבר. כך היה ויינשטיין, מנדלבליט, מזוז ואחרים. כשהיינו ביחסי דיבר מזוז אמר לי שיש מקום לדון בכך, אבל כשאתה כבר יועץ משפטי ובידיך כוח עצום כל כך, מי מוכן לוותר על כוח? וזה המצב הנורא, והיועמ"שית הזו שברה את כל השיאים של קודמיה".
רמון משוכנע שלמרות המנדט שנתון בידיה, הממשלה לא תעז לפעול בניגוד להמלצת גרוניס, אם זו תמליץ להותיר את היועמ"שית בתפקידה. "ככה זה. הם גיבורים גדולים, אבל אין סיכוי. כמעט וודאי לי שהם אפילו לא יגישו בקשה לגרוניס. חבל על הזמן. זה רק מוסיף ומאדיר אותו ויוצר סביבה חומת מגן וכיפת ברזל כאילו זה סוף העולם. תפטרו את השיטה ואל תפטרו את היועמ"שית".
האם יתכן וזה ההיגיון שעומד מאחורי החלטתם של מספר שרים שלא לחתום על מתכבו של השר קרעי? "אני משער שזה בגלל שהם יותר רציניים ומבינים שיש גבול. אני חושב שגם מי שחתמו מבינים שלא יקרה כלום אבל רוצים שיוכלו להגיד בפריימריז שהם רצו לפטר את היועמ"שית אבל פלוני אלמוני לא חתם".