עובד אונר"א בטבח
עובד אונר"א בטבחצילום: דובר צה"ל

העיתון ניו יורק טיימס מאשר על סמך מסמכי שלל שנתפסו בידי ישראל, כי עובדים באונר"א היו פעילי ארגוני טרור וצוידו באמצעי לחימה.

על פי הדיווח, 24 מנהלים, מורים, יועצים ואנשי מנהלה באונר"א היו פעילים בחמאס ובג’יהאד האיסלאמי, וחלקם עברו אימונים צבאיים וקיבלו רובים ורימוני יד.

תמונה מנהל באונר"א שהיה חבר בחמאס הועלתה לפייסבוק ובה הוא נראה עומד ומאחוריו כרזה רשמית של ארגון חמאס.

תושבים בעזה שרואיינו על ידי העיתון מסרו, כי בבתי הספר של אונר"א הייתה נוכחות של חמאס והדבר היה בבחינת סוד גלוי.

עוד מסר העיתון, כי חמאס חפר מנהרות מתחת לבתי הספר של אונר"א וראה במוסדות אלה המקום הטוב ביותר להגן על הלוחמים.

מבצע "חרבות ברזל" ברצועת עזה בעקבות מתקפת הטרור בשבעה באוקטובר 2023 בהובלת תנועת ההתנגדות האיסלאמית חמאס והג’יהאד האיסלאמי, חשף את המעורבות של פעילים באונר"א בטרור, השימוש במתקניו ע"י ארגוני הטרור הפלסטיניים והפגיעה במתקני אונר”א.

העיתון וול סטריט ג’ורנל פרסם (29 בינואר 2024) פרטים מדוח מודיעין ישראלי שתיעד את מעורבות עובדי אונר"א במתקפת השבעה באוקטובר והקשרים בין עובדי אונר"א לחמאס ולג’יהאד האיסלאמי.

על פי הדוח, 12 עובדי אונר"א היו מעורבים במתקפת השבעה באוקטובר, שבעה מהם שימשו מורים בבתי ספר של אונר"א, ולכ-10 אחוזים (כ-1,200 עובדים) מכלל עובדי אונר"א ברצועת עזה קשרים לארגוני טרור איסלאמיים, ולקרוב למחציתם בני משפחה קרובים הפעילים בחמאס ובג’יהאד האיסלאמי.

העיתון ציין, כי סקירת המודיעין שהועברה לארה"ב מבוססת על מידע מסווג ובכלל זה מעקב אחר תקשורת של טלפונים ניידים, חקירת פעילי חמאס שנעצרו בידי ישראל ומסמכים שנתפסו.

במתקפת השבעה באוקטובר 2023, עובד אונר"א חטף את גופתו של החייל יונתן סמרנו בכלי רכב של אונר”א והובילה לרצועת עזה.