צלב קרס. ארכיון
צלב קרס. ארכיוןLindsay Shipps, Onward & Upward Strategies

משטרת אוסטרליה חוקרת שני מקרים של כתיבת כתובות "מעליבות" כלפי יהודים על שטרות שיצאו מכספומטים.

ד"ר רן פורת, חוקר תופעות של אנטישמיות באוסטרליה מאוניברסיטת מונש אמר היום (רביעי) בריאיון לכאן רשת ב': "צלבי קרס על שטרות הן ביטוי מאוד קטן של אנטישמיות באוסטרליה בשנה וחצי האחרונות".

"האנטישמיות כאן באה לידי ביטוי בכל מיני דרכים. בעיקר מדובר על תופעות ויזואליות ברחוב. בהפגנות פרו פלסטיניות עם דגלי חיזבאללה וקריאות קשות נגד ישראל ויהודים. יש גם התנכלויות ליהודים באוניברסיטאות ורחובות".

עוד אמר: "בימי ראשון יש הפגנה במלבורן מול הספרייה הפגנה שבועית פרו פלסטינית. יום אחד נקלעתי לשם עם הבת שלי והיא חזרה משם בוכה".

"באוניברסיטאות יש מרצים שמעודדים סטודנטים להשתתף בהפגנות האלו. יש גם אפלייה נגד סטודנטים יהודים". עם זאת הדגיש ד"ר פורת: "אני לא רוצה שתתקבל תחושה שאנחנו כאן הולכים ברחוב באוסטרליה וסובלים. מדובר באירועים נקודתיים".