
המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) הודיעה הבוקר (חמישי) כי עצרה בפעם השנייה את נצ"מ אבישי מועלם בחשד לשיבוש מהלכי חקירה ולשימוש לרעה בכוח המשרה.
"על פי החשד, בעת שהיה מושעה מתפקידו, פנה מועלם לפקודה שלו וביקש ממנה להוציא חומרים מהמערכות המשטרתיות ולהעבירם אליו", נאמר בהודעת מח"ש.
בצהריים יובא מועלם לדיון בבית משפט השלום בירושלים בו יבקשו במח"ש לשחררו בתנאים מגבילים.
בשבוע שעבר הסירה המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה את צו איסור הפרסום בנוגע לחקירה שהתנהלה בפרשת מקורבי השר איתמר בן גביר.
החקירה עסקה בחודשים האחרונים נגד ניצב משנה אבישי מועלם, מפקד ימ"ר ש"י, קצין נוסף מאותו מחוז (ששמו טרם הותר לפרסום), ורב-גונדר קובי יעקובי, נציב שירות בתי הסוהר.
לאחר חקירה סמויה ובהתאם לחומר הראיות שנאסף הוחלט לפתוח בחקירה גלויה בעניינם של כלל החשודים בעבירות של שיבוש מהלכי משפט וטוהר המידות.
מועלם חשוד כי יחד עם הקצין הנוסף מאותו מחוז, במסגרת תפקידו כמ"מ מפקד ימ"ר ש"י ועם מינויו לתפקיד בתפקיד קבע, ביצעו פעולות חריגות במסגרת תפקידם במטרה להשפיע על קידומם במשטרה. מועלם פעל במכוון למנוע מעצר של פעילי ימין קיצוני שחשודים בתקיפות נגד פלסטיניים ביהודה ושומרון בתמורה לקידומו במשטרה. במח"ש הדגישו: "החקירה מתמקדת בפעולות אלו ולא בשיקול דעתם המקצועי של החשודים".
יעקובי חשוד כי קיבל מידע רגיש מגורמים משטרתיים כי מתקיימת חקירה סמויה נגד מועלם, והעביר את המידע למועלם שלא כדין. יעקובי טען בפני החוקרים כי הוא לא עדכן את מועלם בדבר החקירה נגדו מאחר שלא ידע על דבר קיומה.
לשכת השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מסרה: "יצא המרצע מן השק! מסתבר כי כל מה שמח"ש חוקרת, זה קיום מדיניות השר, שהיא הקפדה על מדיניות שוויונית: דין נער גבעות כדין נער מהשמאל. עם הגעתו של השר למשרד הוא הבהיר שלא תהיה רדיפה סלקטיבית נגד אנשי ימין, שהסתיימו הימים שפועלים מתעללים רודפים , ופוגעים שלא כחוק בנערי גבעות, שדין השמאל כדין הימין ואכיפת החוק שווה לכולם".
"היום הסתבר כי מדיניות השר לא נשאה חן בעיני היועצת המשפטית, ועל כן היא יזמה חקירה פלילית. מעצר קצין בגין קיום מדיניות נבחר הציבור הממונה עליו, משמעו אחת - ביצוע הפיכה שלטונית נגד הדמוקרטיה. השר ממשיך לגבות ביתר שאת את מפקד ימ"ר שי אבישי מועלם, ואת נציב שירות בתי הסוהר קובי יעקובי".
נוי רוטשטיין, בתו של מפקד ימר ש"י נצ"מ אבישי מועלם שנעצר בחשד לשוחד והפרת אמונים, האשימה בראיון באולפן ערוץ 7 כי מדובר בפרשה שכולה פוליטית.
"אבא שלי משמש כמפקד ימ"ר כבר שלוש שנים - כולל בתקופת השר הקודם עמר בר לב. הוא החל את התפקיד כממלא מקום בזמן שהמפקד הקודם שהלך לעולמו חלה בסרטן קשה ונלחם במחלה. באותה תקופה הגיעו לאבי עם מסמך וביקשו ממנו לחתום שהוא מקבל דרגת ניצב והופך להיות ראש הימ"ר אך הוא סירב בתוקף ואמר שלא יעשה דבר כזה לאדם שנלחם על חייו. הוא היה יכול לקבל את הדרגה עוד בתקופת השר הקודם - אך סירב", מספרת רוטשטיין.
"לצערנו ראש הימ"ר הקודם נפטר ואבי קיבל את הדרגה והתפקיד לפי התכנון המוקדם ומי שחתם באופן מעשי היה השר בן גביר כי התחלפה הממשלה. למישהו היה מאוד נוח לקשר את המדיניות של השר בן גביר למדיניות של אבא שלי - למרות שאבי פעל באותה מדיניות מהיום שנכנס לתפקידו ולא השתנתה בגלל אף אחד כולל אף שר. הוא פעל לפי הערכים והמוסר שהוא גדל עליהם", היא מוסיפה.
לדעתה, מי שהוביל את הניסיון לפגוע בשמו של אביה, הוא השב"כ. "החטיבה היהודית בשב"כ כעסה עליו משום שהוא לא היה מוכן להסתפק בהערכות במודיעין לגבי עצורים יהודים. הם בחרו לרדוף אותו. אנחנו מרגישים את זה כבר חודשים בבית. ביקשו ממנו לעשות מעצרים שמבחינה מוסרית הם לא עולים על הדעת וגם מעצרים שבסופו של דבר התבררו ככלום ושום דבר.
ביקשו ממנו להיכנס לסוכת אבלים של החייל שובאל בן נתן ז"ל שנפל בלבנון כי היה חבר של המשפחה שהם טענו שצריך לעצור אותו דווקא שם. מבחינתי זה לשים אותו במצבים שלא עולים על הדעת. הרי יש לו שיקול דעת ואף אחד לא מחליט עבורו היכן ומתי לעצור. אבא נמצא 40 שנים בתחום החקירות. הוא יודע כיצד לפעול. אני מגדירה את החקירה ואת המעצר כפוליטיים. עו"ד אפרים דימרי אמר ש-95% מהשאלות שאבא שלי נשאל היו על המעצרים ולמה הוא לא הקשיב בנושא לחטיבה היהודית. הרי הם לא מנהלים אותו יכולים לקבוע לו כיצד לפעול", אומרת רוטשטיין.
היא מדגישה כי ההתנכלות לאביה נובעת אך ורק מטענות פוליטיות שכן הוא לא היסס, בעת הצורך, לעצור יהודים שנהגו באלימות. "אבי פעל גם נגד אלימות יהודית. ניצב עוזי לוי שהיה המפקד הישיר של אבא שלי אמר שבתקופתו אבי הוריד את הפשיעה היהודית ב-40%. אבל לא הגיוני לבקש ממנו לעצור רק יהודים. היתה קטטה המונית במקום מסוים בין פלסטינים ליהודים. צלצלו לאבא וביקשו ממנו להגיע לאירוע לבצע מעצרים. הוא אמר: 'אין בעיה, אני עוצר את כל המעורבים'. דרשו שהוא יעצרו רק את היהודים. הוא ענה שהוא פועל לפי שיקול הדעת, המוסר והערכיות שלו.
הכפשת שמו היא הדבר הכי קשה שיכול להיות לנו. אני שמחה לומר שרוב העם לצידנו, תומכים בנו ועוטפים אותנו. אבא שלי היא גיבור ישראל. מדובר בשוטר שקפץ בשנת 2000 בעפולה על מחבל עם מטען חבלה בידיים חשופות, ללא הגנה, סיכן את חייו ומנע פיגוע המוני", מציינת רוטשטיין.
היא מוסיפה שמי שניסה לשבור את אביה - רק חיזק אותו. "אבא שלי אדם חזק. הם חשבו שהם יצליחו לשבור אותו והוא יחזור ויהיה עוד יותר חזק ועוצמתי. הוא מקבל גיבוי מלא, הפקודים שלו אוהבים אותו. לצערנו, אנחנו לא יכולים ליצור איתם קשר, אבל חברים ופקודים מלפני שנים רבות תומכים ומחזקים. אני מבקשת גם מראשי ההתיישבות היהודית לחזק אותו ואני מודה לשר בן גביר שהקפיא את המינוי ונותן לאבא את האפשרות להתמודד על התפקיד הבא כשווה בן שווים. לכולנו ברור שמדובר בחקירה פוליטית והאמת בקרוב תצא לאור".