יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן, התראיין הבוקר (חמישי) בכאן רשת ב והתייחס לאמירתו של ח"כ ניסים ואטורי לפיה - לא יתפלא אם גולן בגד בשבעה באוקטובר.

"אני אתבע את ניסים ואטורי ואתבע את כל מי שיזהם את המרחב הציבורי שלנו ושל מדינת ישראל", הצהיר גולן, "לא בטוח שהחסינות עומדת לו במקרה הזה, אנחנו צריכים לגדוע את מכונת הרעל".

גולן הסביר כי דבריו של ואטורי מהווים דוגמה "למכונת רעל שעובדת ומכפישה את חיינו הציבוריים ומרסקת את הנורמות בחברה הישראלית", זאת בתוספת הסבר לפיו "יש אנשים שמכווינים אותו ונהנים ממנו. ראש הממשלה אחראי למכונת הרעל שיצר".

מוקדם יותר השבוע, בריאיון לערוץ כנסת, נשאל ואטורי על ידי המראיין יובל קרני: "אתה באמת מאמין שיאיר גולן בגד?". ואטורי מצידו הגיב: "עם האמירות שלו אני לא אתפלא על שום דבר". על מנת לוודא את דבריו, הוא נשאל שוב: "כולל בגידה?", וואטורי ענה "כן".

מטעם מפלגת הדמוקרטים נמסר כי "כל מי שמשקר ומרעיל - ישלם! כל מי שמפיץ קונספירציות - יתבע ונמצה איתו את דין". עוד נמסר: "יצאנו למבצע ניקוי רעלים ואנחנו נחושים להילחם בכל האמצעים. אף אחד ואף אחת מהשותפים של מכונת הרעל לא יהיה חסין. סיימנו לשתוק, פתחנו במלחמה".