אבו מאזן
אבו מאזןצילום: Flash90

ממשלת הרשות הפלסטינית מדגישה, את היות "מדינת פלסטין" הישות היחידה שלה הסמכות החוקית והמדינית רצועת עזה, כמו על שאר האדמה הפלסטינית "הכבושה" בגדה המערבית ובכלל זה ירושלים.

בהודעה שפורסמה בתום ישיבת הממשלה שנערכה ברמאללה (ראשון) הובעה התנגדות לקטיעת חלק כלשהו מרצועת עזה ולגירוש פלסטינים משטח זה.

עוד נמסר, כי בהתאם להנחיות יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן) השלימה הממשלה הפלסטינית את ההכנות לקבלת האחריות המלאה על רצועת עזה, וכי הצוותים המנהליים והביטחוניים מוכנים לפעולה כדי להקל על הסבל של התושבים, לאפשר את חזרת העקורים לבתיהם, לשקם את השירותים הבסיסיים לציבור ובכללם אספקת המים והחשמל, לתפעל את מעברי הגבול ולשקם את רצועת עזה.

ראש הממשלה הפלסטיני, מוחמד מוסטפא, אמר בישיבה כי שיקום רצועת עזה צריך להתבצע תחת ההנהגה הפלסטינית הלגיטימית ולהוביל לביסוסה של המדינה הפלסטינית.

הממשלה הפלסטינית אישרה החלטה להקים חדר מבצעים עבור רצועת עזה, שבו חברים נציגים של משרדי הממשלה השונים, והיא החלה פועלת להקמת גוף עצמאי שיסייע לשיקום האזור.

כמו כן, מתכוונת הממשלה הפלסטינית לפעול לכינוסה של ועידה בינלאומית כדי לגייס סיוע כלכלי מהמדינות התורמות וממוסדות בינלאומיים.