ארבל יהוד
ארבל יהודבאדיבות המשפחה

לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו מאשרת הלילה (שני) כי החטופה ארבל יהוד ושני חטופים נוספים ישוחררו השבוע ללא קשר לפעימה הבאה בשבת.

"לאחר ניהול משא-ומתן תקיף ונחוש בהובלת ראש הממשלה נתניהו, חמאס נסוג ויבצע פעימה נוספת של שחרור חטופים ביום חמישי הקרוב. במסגרת פעימה זו, ישוחררו האזרחית ארבל יהוד, החיילת אגם ברגר וחטוף נוסף. בנוסף, ביום שבת הקרוב ישוחררו שלושה חטופים נוספים על-פי ההסכם.

במקביל, ישראל קיבלה מחמאס רשימה ובה מצבם של כל החטופים שאמורים להשתחרר בשלב א׳. במסגרת הסכמות אלה, ישראל תאפשר החל ממחר בבוקר מעבר של עזתים אל צפון הרצועה. ראש הממשלה חוזר ומבהיר שישראל לא תסבול כל הפרה בהסכם. נוסיף ונפעל להשבתם הביתה של כל חטופינו - החיים והחללים כאחד", נאמר בהודעת לשכת נתניהו.

לפני כן הודיעה קטאר כי ארבל יהוד ושני חטופים נוספים ישוחררו עוד לפני יום שישי בתמורה לפתיחת ציר נצרים -ללא קשר לפעימה המתוכננת לשבת הקרובה, שבה ישוחררו שלושה חטופים נוספים.

דובר משרד החוץ הקטארי עדכן כי חמאס התחייב למסור מידע על מספר החטופים שישוחררו בשלב הראשון של ההסכם. גורם מדיני אישר את הסיכום.

כלי תקשורת ערבי דיווח כי יהוד תשוחרר ביום שישי - בתמורה לפתיחת ציר נצרים ו-30 מחבלים שנשפטו בישראל למאסר עולם.

אלפי תושבי רצועת עזה מנסים ביממה האחרונה לעבור לצפון רצועת עזה דרך ציר נצרים - הסגור על ידי כוח צה"ל עד להסדרת שחרורה של יהוד, שאמורה הייתה להשתחרר אתמול במסגרת עסקת החטופים.

על פי הסכם הפסקת האש, בשבת היו אמורים תושבי עזה לחזור לצפון הרצועה. בישראל החליטו כי מאחר ויהוד לא שוחררה - ציר נצרים יישאר סגור למעבר תושבים לצפון הרצועה.

גורם מדיני התייחס לאירוע ומסר כי "ראש הממשלה נתניהו עומד איתן על ההחלטה שקיבל שלא לאפשר מעבר עזתים צפונה בנצרים - עד שלא יוסדר עניין השבתה של ארבל יהוד".