ח”כ טלי גוטליב
ח”כ טלי גוטליבצילום: ערוץ 7

על רקע כתב האישום שהוגש נגד חמישה מלוחמי שדה תימן בטענה לפגיעה במחבל נוח'בה, עולה שוב השאלה איך קורה שאחרי כמעט שנה וחצי לא הוחל בהליך משפטי נגד מחבלי הנוח'בה. בראיון לערוץ 7 מתייחסת לכך חברת הכנסת טלי גוטליב.

גוטליב פותחת את דבריה בתחושות הקשות שמלוות אותה מאז הבוקר, אז היא גילתה "שהפצ"רית או מי מטעמה שולח הודעת ווטסאפ לעורך הדין של חמישה לוחמי כוח מאה ובה הוא כותב להם שהוא קיבל את טענותיהם בשימוע, אבל בכל זאת מגישים כתב אישום על עבירות אלימות שבוצע, כך לפי כתב האישום, על ידי כוח מאה במחבל הנוח'בה".

מוסיפה חברת הכנסת גוטליב ומציינת כי ברור שלו הייתה עבירת מין היא הייתה מופיעה בכתב האישום, והפצ"רית מחליטה להגיש כתב אישום על בסיס עדותו ה"אמינה", של מחבל הנוח'בה, "ואת זה היא עושה לעיניהם של גדולי אויבינו כשאנחנו מנסים להחזיר את חטופינו. מה היא חושבת שיקרה לחטופים כשמחבלי חמאס יראו בתקשורת שהוגש כתב אישום על אלימות ופציעה של מחבל נוח'בה? מה נראה לה שהם יעשו לחטופים? יעמדו מנגד? איפה האחריות שלה לחטופינו?".

בשל כך קובעת גוטליב כי "אין מסוכנת לחיילי צה"ל וללוחמינו יותר מהפצ"רית. היא עשתה זאת בשלושה מקרים נוראים. בתחילה כשהיא שלחה איגרת שבה רשמה שהגיעו אליה ראיות שעשרות לוחמים עברו את הרף הפלילי ביחס לנוח'בות. היא חשבה שזה נורמאלי לכתוב את זה. כששמעתי את זה הצעתי לה להיות תובעת בבית הדין בהאג... בפעם הנוספת היא הדליפה את מעצר לוחמי כוח מאה בחשד למעשה סדום במחבל נוח'בה. היא עוצרת אותם כאחרוני העבריינים ומסכנת אותם ואת חטופינו. היא מדליפה סרטון ערוך לגיא פלג וכל זה כשהמחיר הוא פגיעה אנושה בניקיון כפיהם של לוחמנו לדיראון עולם. לא מזמן היא גם שלחה מכתב שלוחמנו לא מספיק מתייחסים לאוכלוסיה האזרחית בפשיטה בג'באליה, אבל מה שהיא עשתה היום זו פגיעה אנושה ביוקרת הלוחמים ועוד יותר בחטופים. בעיניי זו אישה מסוכנת מאין כמותה".

גוטליב שבה ומדגישה כי אם בגרסת מחבל הנוח'בה הייתה אלימות וגם עבירת מין הרי שאם מאמינים לגרסתו צריך להאמין לכולה, ואם לא מאמינים לחלקה אין מקום להאמין לטענת האלימות, "ואם הוא שקרן איך מבססים כתב אישום על דבריו?", היא שואלת וקובעת כי "הגשת כתב האישות נעשית כי יש משחק כוח איום ונורא בין הפצ"רית ששומרת על מעמדה ומפקירה את לוחמנו כדי להוכיח שהיא לא סתם חקרה".

בנקודה זו אנחנו שואלים את חברת הכנסת גוטליב, דווקא משום היותה עורכת דין פליליסטית בעברה, מי אחראי לכך שעד כה, כמעט שנה וחצי אחרי הטבח, לא החלו הליכים משפטיים נגד מחבלי הנוח'בות, ותשובתה המהירה והמיידית היא אחת, היועמ"שית.

"זה פשוט. היועמ"שית ורק היועמ"שית. היא זו שעומדת בראש מערך התביעה הפלילית. היא שצריכה להורות על הגשת כתב אישום נגד הנוח'בות, אבל היא לא בוחלת בשקרים ואמרה לממשלה שהחוק לא מאפשר להגיש כתב אישום נגד מחבלי הנוח'בה וצריך לתקן את החוק. לצערה הרב אני מכירה את החוק ויודעת שחוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים, החוק שמסדיר את כליאת מחבלים שלא דרך שבויי מלחמה ואמנת ז'נבה, בחוק הזה כתוב שהחוק לא שולל סמכות לדין פלילי נגד אותם מחבלים, אז למה היא אומרת שצריך לתקן את החוק?".

גוטליב מוסיפה לדבריה ואומרת: "אחרי שהגבתי כך היה לה עוד תירוץ, שאין לה ראיות נגד כל המחבלים כי אם יש צילום של אחד רוצח ואחד לא מה היא תעשה... הזכרתי לה שיש דבר כזה בדין הראייתי שנקרא 'ביצוע בצוותא'. אם אנשים באו לבצע עבירה מסוימת יחד, כמו למשל פריצה לגבול ישראל ובתוך כך אחד רצח ואחד אנס, כולם אשמים בצוותא. אם שניים ביצעו שוד ואחד הביא אקדח ללא ידיעת השני והנשדד נרצח, השניים יואשמו יחד בעבירה של רצח גם אם אחד לא ידע ולא יכול היה להעלות זאת על דעתו. לכן גם בזה היא משקרת ואני כבר לא מייחסת לה חוסר הבנה בפלילים. היא פועלת בזדון".

"במקום שנגיע למצב שבו נציג בכתב אישום את כל התופת, את כל מעשי הרצח והאונס, היא חסכה את כל זה מעצמה. זה רק בסמכותה כמי שעומדת בראש מערך התביעה הפלילית", אומרת גוטליב ומחריפה את הדברים: "אני לא שר משפטים ולא יכולה לכנס את ועדת האיתור כדי לדון בהמלצה להעברתה מתפקידה, אבל לפחות אל תכניס אותה לישיבות ממשלה. היא משקרת את ראש הממשלה. בשבוע שעבר היא שיקרה לראש הממשלה כשאמרה שצריך להקים ועדת חקירה ממלכתית כי הצהירו על זה בבית הדין בהאג. ראש הממשלה שאל אותה מי הצהיר על זה והיא אומרת לו 'אתה'. לראש הממשלה לא הייתה באותו רגע תשובה, אבל אני, כמי שיודעת מה נאמר בהאג, יודעת שבהאג לא דנו באירועי תופת אוקטובר אלא בטענה שבוצעו פשעים על ידי צבא ישראל ועל זה אמרה שהיא תבדוק ותחקור. אז איך את מעזה לקר את ראש הממשלה? איך?".

גוטליב מציינת כי אמנם הממשלה בישראל אינה יכולה לפטר את הפקידות כפי שקורה בארה"ב, אך לכל הפחות יש להוציא אותה מהדיונים על רקע התנהלותה מול ראש הממשלה.