הכירו את זני הזיתים המובילים בעמק המעיינות
הכירו את זני הזיתים המובילים בעמק המעיינותצילום: עמק המעיינות

זני הזיתים הבולטים בעמק המעיינות: קורטינה (Coratina): זן פופולרי במיוחד בקרב אניני טעם. מאופיין בארומה עשבונית וטעם מריר ודומיננטי.

מתאים כתבלין מרכזי במאכלים בהם שמן הזית מהווה מרכיב משמעותי, כמו תיבול סלטים, השבחת בשרים ודגים, הכנת פסטות וקרפצ’יו, ואף פשוט לטבילה בלחם טרי.

לחצו כאן ונתאים לכם את הזן הנכון ביותר עבורכם>>>

שמן הזית האיכותי של עמק המעיינות – זנים, טעמים ושימושיםללא

קורונייקי (Koroneiki): מתאפיין במרירות וחריפות עדינה עד בינונית, עם ארומות של דשא קצוץ, עשבים ועלים ירוקים. זהו שמן מאוזן ואיכותי, המתאים במיוחד לאוהבי שמן זית המעוניינים לשלבו במגוון רחב של מאכלים, כולל תוספת לקינוחים ולפירות העונה.

ברנע (Barnea): זן מקומי וייחודי שמקורו באזור קדש ברנע, המהווה גאווה ישראלית. טעמו עדין וניחוחו נעים, מה שהופך אותו לאידיאלי לילדים ולכל מי שמעדיף שמן זית במרקם עדין. הוא משתלב היטב בקינוחים, מנות קרות ורטבים שונים, ומתאים במיוחד לטיגון, אפייה ובישול.

ארבקינה (Arbequina): אחד הזנים האהובים במטבח הישראלי, המאופיין בטעם מתקתק וארומה פירותית. בעל מרקם קליל וללא מרירות, עם חריפות עדינה מאוד. מצוין כתוספת לקינוחים, פירות, בצקים ומנות קרות, וכן לבישול, טיגון ואפייה.

חברת ASSI עמק המעיינות כ-3,000 דונם של כרמי זיתים מתפרסים בעמק המעיינות, ובהם גדלים כעשרה זנים שונים. שבעה מהם מופיעים על המדפים מדי שנה, בהם קורטינה, ברנע, אסקל, קורונייקי, ארבקינה, ארבוסנה ושמן אורגני. מאז 2009, חברת ASSI עמק המעיינות מייצרת שמני זית איכותיים הזוכים להכרה בינלאומית ומביאים גאווה לחקלאים ולתושבי האזור.

לחצו כאן ונתאים לכם את הזן הנכון ביותר עבורכם>>>