
מפקד חטיבת גולני במלחמה, אל"ם עדי גנון, ומפקד החטיבה בעבר, תא"ל יאיר פלאי, שיגרו איגרת מיוחדת למשפחות השכולות של החטיבה, בה הדגישו את עוצמת הקרבות בהם השתתפו הלוחמים בשבעה באוקטובר ואת גבורתם הרבה.
"אנו בימים מאתגרים, שתקנו, חיכינו, ובעיקר הכלנו בשם הרגישות למשפחות הנופלים של כלל צה"ל בקרבות השבעה באוקטובר".
"קרבות הגבורה של בניכם אינם נשמעים די הצורך, ואנו שומעים על הפקרה ועל גבורה של אחרים, אך לא עוד. אמש, התחלנו במסירת התחקירים של קרבות הגבורה בשבעה באוקטובר", כתבו המפקדים והוסיפו, "צה"ל נכשל, אבל בניכם נלחמו בגבורה עד טיפת הדם האחרונה, מעטים מול רבים ובהפתעה גמורה".
המפקדים הדגישו כי חטיבת גולני ספגה באותו הבוקר אבדות כבדות, עם 73 לוחמים ומפקדים שנפלו בקרב ומאות שנפצעו, מתוך כוח של כארבע מאות לוחמים שהגנו בגופם על אזרחים בשעות הקריטיות של האירוע.
"73 נופלים ומאות פצועים אשר לקחו פיקוד עקב פציעתם ונפילתם של מפקדים רבים והבינו שהם הקו החום הקשוח בין אזרחינו למבקשי רעתנו. אם לא גבורת בניכם בשעות הראשונות, השבעה באוקטובר היה מסתיים בצורה חמורה הרבה יותר ממה שהכרנו", נכתב באיגרת.
לסיום הבטיחו המפקדים כי ימשיכו לשתף את הציבור בגבורת לוחמי ומפקדי החטיבה, וכי מורשת החטיבה תמשיך להיות נוכחת בדור העתיד.
"עם מסירת התחקירים נספר ונשתף את העם בגבורת לוחמי ומפקדי חטיבת העם - היא חטיבת גולני. אני ומפקדי החטיבה מחויבים לכם ולבניכם אשר כתבו את מורשת גולני המפוארת גם ביום האכזר הזה".

