שורד השבי עומר שם טובמטה המשפחות

שורד השבי עומר שם טוב, ששוחרר לפני שלושה שבועות, העביר מסר מצולם בעצרת שמתקיימת בכיכר החטופים.

"יש שם עכשיו הרבה אנשים שנשארו לבד", פותח שם טוב את דבריו, "אני הייתי לבד 450 יום, זו הרגשה נוראית. אתה מגיע למחשבות נוראיות, כל יום הוא כמו נצח. כל כך קשה לי לחשוב על מה שהם עוברים כרגע כי אני מכיר את ההרגשה הזאת, אני יודע מה הם עוברים. הרגשנו שהנשמה שלנו פשוט הורגים אותה, פשוט רוצחים אותה. כאילו, זו הרגשה נוראית? זה חייב להיפסק. זה חייב להיפסק כמה שיותר מהר".

"אם אני פה ויש לי עכשיו את ההזדמנות אני אשמח לפנות לממשלה שתמשיכו, פשוט תמשיכו", הוא מוסיף, "זה לא יכול להיות, הטפטופים האלה העינוי הזה. אתם כנראה לא, אני לא יודע אם אתם מבינים את זה, או שאני לא יודע, אבל אתם שוברים אותם, הם פשוט שוברים אותם. אתה פשוט מגיע למצב שאתה אוכל פירור ביום. כאילו אתה אוכל כלום ביום, כן? זה מאוד קשה, מאוד מאוד קשה".

"כולם רוצים להכריע את האויב הזה, את האויב הנורא הזה", אומר שם טוב בפנייה לממשלה, "אבל יש סדר עדיפויות וצריך לשים את החטופים לפני הכל".

"ברגע שצה"ל באזור זה מאוד משפיע", הוא מסביר, "צה"ל עושה עבודת קודש. אני חושב שצה"ל עושה עבודה מדהימה. כל חייל הוא גיבור ישראל, אבל עם זאת, הלחץ הצבאי מאוד מקשה".

שם טוב ממשיך ומספר שכשהוא ירד למטה למנהרות הוא שמע את הטנקים עוברים מעליו. "שמעתי את החיילים, והם (המחבלים) כבר היו עם נשקים שלופים. כאילו, הם פשוט עם נשקים ביד, פשוט מחכים לרגע שהם יבואו. עומדים לידי ואני יושב שם על המזרון הזה ומתפלל לאלוהים. פשוט מתפלל לאלוהים".

"זה מצב שאתה אומר לעצמך: 'טוב, זה לא בידיים שלי אין לי מה לעשות כרגע', אז אתה יושב ומתפלל, ואתה מקווה לטוב פשוט".

"אז הגיע הזמן שממשלת ישראל תקח את הדברים לידיים", מבקש שם טוב, "ותחליט החלטה שבפעם אחת פשוט מחזירים את כולם הביתה. ולא בטפטופים, ולא בעסקאות של 50 יום - לא. הגיע הזמן להחזיר את כולם הביתה בפעימה אחת".

"עם ישראל חי וקיים", הוא אומר בסיום הדברים, "ואני פשוט אוהב אתכם כל כך, אני כל כך כל כך אוהב אתכם, אני חזרתי בזכותכם, אבל המשימה עדיין לא הושלמה. אני אעשה הכל כדי שכל החטופים יחזרו הביתה כמה שיותר מהר. בואו נלחם על זה ביחד, עם ישראל חי וקיים, אנחנו מאוחדים וחזקים!".